Hírek

2005.09.14. 00:00

Még tréfálkoztak a német választás csúcspolitikusai

Oldott hangulat uralkodott hétfő délután az ARD német televízió stúdiójában, ahol hat párt vezérjelöltjeit vetették alá „keresztkihallgatásnak”. Gerhard Schröder (SPD), Angela Merkel (CDU), Edmund Stoiber (CSU), Joschka Fischer (Zöldek), Guido Westerwelle (FDP) és Gregor Gysi (Baloldal) volt az ütésváltás hat résztvevője. A felvétel előtt a vitapartnerek jól szórakoztak.

Gy. Z.

„A Stoiber késik” – vélte Gysi. Amikor közölték vele, hogy a CSU vezére még a sminkszobában (német eredetiben: Maske, azaz maszk, álarc) tartózkodik, Gysi föltette a kérdést: „Vajon hogyan néznénk ki mindannyian maszk nélkül?” Fischer szerint: „Szépek lennénk, mint mindig”. Merkel hozzáfűzte, hogy a férfiak smink nélkül jobban néznek ki, mint a nők. „Egy, kettő, három – jó reggelt kívánok! Remélem, kellemes éjszakájuk volt.” – hangzott Fischer hangpróbája. Schröder úgy vélte: „Az idő sajnos mit sem javult”. Merkel válaszolt: „Remélem, Hamburgban és Kielben nem esik, ugyanis oda kell most mennem”. Stoiber csak annyit mondott szárazon: „Remélem, minden világos”. Egyedül Westerwelle talált figyelmeztető szavakat: „Egy mikrofonpróbába egy amerikai elnök egyszer majdnem belebukott”. Ronald Reagan ugyanis 1984-ben egy mikrofonpróba alkalmával „tréfából” bejelentette a Szovjetunió bombázását, amiből óriási diplomáciai botrány keveredett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!