Hírek

2005.09.20. 00:00

Nem megy a Fradinak

Legföljebb értékelhető pillanatai voltak a Fradinak eddig a szezonban, emlékezetes meccse egy sem. László edző lyukat beszél a kívülállók hasába, miközben a produkció egyre silányabb.

Malonyai Péter

[caption id="" align="aligncenter" width="323"] Legföljebb értékelhető pillanatai voltak a Fradinak eddig a szezonban, emlékezetes meccse egy sem. László edző lyukat beszél a kívülállók hasába, miközben a produkció egyre silányabb.
[/caption]Július 14., UEFA-kupa  ELŐSELEJTEZŐ: Ferencváros–MTZ-RIPO Minszk 0-2
László Csaba: „Semmi értelme, hogy dorgálni kezdjek. Ezt az évet rászánjuk az újjáépítésre, így biztosan nem az első három helyért leszünk versenyben.”

Július 29.: UEFA-kupa előselejtező: MTZ-RIPO Minszk–Ferencváros 1-2
László Csaba: „Nem most dőlt el a továbbjutás, hanem otthon, ahol két szerencsétlen góllal vesztettünk… Kőkemény munka vár ránk, de bízom benne, hogy ott leszünk a dobogó közelében. Nemesebb feladat áll előttem, mintha a legerősebb játékosállományú kerettel kellene megnyernem a bajnokságot.”

Július 30.: NB I, 1. forduló: Ferencváros–Fehérvár 0-1
László Csaba: „A védelmi hiba után mindent megtettünk az egyenlítésért, kihagytuk a helyzeteinket.”

Augusztus 7.: NB I., 2. forduló: Bp. Honvéd–Ferencváros 3-1
László Csaba: „Nem szabad sokáig emészteni a kudarcot.”

Augusztus 21.: NB I., 3. forduló: Ferencváros–Pápa 3-3
László Csaba: „A sport és a futball olyan, mint a hullámvasút – egyszer fent, egyszer lent.”

Augusztus 27.: NB I, 4. forduló: ZTE–Ferencváros 3-2
László Csaba: „Nagy gond, hogy nem csupán a házon belüli problémákkal kell megküzdeni, hanem azzal is, hogy vannak, akik kívülről bomlasztják a csapatot, az egységünket olyan kijelentésekkel, miszerint a játékosok az én megbuktatásom miatt futballoznak gyengén. Az első három fordulóra hat pontot terveztünk, és ebből csak egy lett.”

Augusztus 31.:
László Csaba: „A Ferencvárosnál mindig is a dobogó volt a cél, most is szeretnénk oda kerülni, de más az, hogy mit szeretnénk, és más a realitás. Az egy dolog, hogy a játékos a pályán rosszul passzol, de aztán ne legyintsen, és várja, hogy majd más megoldja, amit elrontott. Egyébként ez az egész társadalomra jellemző. A minap Huszti Szabolcs azt mondta, hogy életében soha nem fáradt el annyira, mint a francia bajnokiján. Kérdem én: mondta-e bárki is neki idehaza, hogy ne fusson végkimerültségig?”

Szeptember 17.: NB I, 5. forduló: Ferencváros–Kaposvár 1-1
László Csaba: „Nem akarom magamat felmenteni, de ez nem edzőkérdés. Akárki ülhetne a kispadon, Bartha vagy Laczkó, akkor sem lenne tapasztaltabb. A rutint csak az idő és a sok-sok lejátszott meccs hozhatja meg.”

Az edző szavaihoz nem kell kommentár. Önmagukért beszélnek. És nem a felelősségről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!