Hírek

2005.09.15. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Elegem van az álkoldusokból
Örs vezér tér, aluljáró. Egy fiatal, nem rosszul öltözött fiú dugdossa az orrunk alá fénymásolt lapját. Állandóan! Egyszer aztán bepöccentem. Megkérdeztem a fiatalembertől, nem lehetne-e esetleg munkába állni. Mire jól kiröhögött, idézem: „Ezzel sokkal jobban keresek, minek menjek dolgozni!” Ezek után közöltem vele, ha még egyszer az orrom elé dugja piszkos fénymásolatát, olyat teszek, hogy „el fog szállni, mint a győzelmi zászló!” Persze félreértés ne essék, nem vagyok az erőszak híve, sőt! Csak bánt, meg sért, hogy tényleg vannak olyan emberek, akiken segíteni kell, néha én is veszek virágot olyan idős néniktől, akiken látom, hogy féltett virágaikat kénytelenek kihozni, hogy egyáltalán meg tudjanak élni. Ezek után ez a fiatalember messze kerüljön el, mert még azt is láttam, hogy két újság mutogatása között a padon ült, kajált és sörözött! Egy igazi „fedél nélküli” ezt sajnos, nem tudja megtenni.
Kovács Pál, Budapest

Mit kezdjünk a vandál kamaszokkal?
Az ötödikei hírekben látott riport a falmocskolásról és a BKV jajkiáltása az évi 70-80 milliós javításokról volt az utolsó csepp a pohárban, hogy tollat ragadjak. Az egyik legfontosabb iparág nálunk a turizmus. Gyógyfürdőink, gyönyörű fekvésű Budapestünk körképe, műemlékeink. Ha a jóérzésű utazó, aki ismeri a New York-i Harlem lezüllött utcáit (ahonnan a falfirka származik) és az ott uralkodó légkört, az nem jön többet, de lebeszél mindenkit az ideutazásról, hiába van Citadellánk, Parlamentünk, millenniumi emlékművünk és a többi büszkeségünk.

Próbálok hatni a szülőkre, az oktatásügyre, hogy legyen fontos tantárgy az önállóságra való nevelés a bandajelleg ellen. A magyar virtus a sportban nyilvánuljon meg, szemben a sötétedés utáni, símaszkban kezdődő körúti kézjegyfestés mindenre, ami elérhető. Azt ajánlom az ilyen beállítottságú kamaszoknak, hogy készítsenek próbafestést a konyha falára, és értékeljék a hatást először otthon. Szálljanak le a színpadról, ahonnan meg akarják hatni a falkavezért a túllicitálással. Az illetékeseink ne várják a károsult feljelentését, hanem törekedjenek a közterületen elkövetett szándékos rongálás tettenérésére, ez a szkennerek világában nem probléma. És kérjenek információt a szingapúri városrendészettől, hogy ott mit tesznek azokkal, akik vétkeznek a közösség ellen. Próbálják komolyan venni ezt a vandalizmust, amivel milliárdokat menthetnek meg, és a presztízst, hogy a magyarok az európai fajhoz tartoznak.

Talán jobb lenne először a fejekben rendet tenni, ami a szándékos kártevést illetné, és csak aztán a kutyapiszokkal foglalkozni. Nem csak a vandál kamaszoké a világ!
Név és cím a szerkesztőségben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!