Hírek

2005.09.30. 00:00

Pokorni elismerte felelősségét a „díjbotrányban”

Nem csupán a Budapest Média Intézet diákjai által befizetett „tandíj” nagy részét, hanem a hallgatók után járó állami támogatás nyolcvan százalékát is megkapta Havas Henrik cége a Szegedi Tudományegyetemtől (SZTE) – írja a Magyar Nemzet egy birtokába került szerződésre hivatkozva.

B. B.

A SZTE az állami normatíva 20 százalékából, míg a Budapest Média Intézetet működtető, Havas nevével fémjelzett Média Menedzser Oktató Kft. ennek 80 százalékából gazdálkodik. A rektor a diákok után járó állami normatívából és az általuk befizetett díjból 2,4 százalékot kapott.

Pokorni Zoltán, az előző ciklus oktatási minisztere tegnap magát is felelősnek nevezte azért, hogy nem figyelt arra, hogy az egyetemek képzési díjat szedtek az államilag finanszírozott képzésben részt vevő hallgatóktól. A SZTE rektora belső vizsgálatot rendelt el a térítések és díjak jogszerűségének megállapítása érdekében. A BMI közleménye szerint a hallgatóitól beszedett díjak felhasználása az egyetem szigorú gazdálkodási szabályzata alapján történik, ami kizárja azt, hogy az egyetem rektora anyagilag érintett legyen az intézmény bevételeiben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!