Hírek

2005.09.14. 00:00

Producerek a Madáchban

A Broadway és a West End legfrissebb és legnagyobb sikerét, Mel Brooks és Thomas Meehan Producerek című musicaljét sztárszereposztással jövő júniusban mutatja be a Madách Színház.

Váczy András

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A musical egyetlen női szerepét váltva, hárman játsszák. Képünkön Ladinek Judit (balra) és Gallusz Nikolett.
[/caption]Nincs mese, hozzá kell szoknunk, hogy a Madách Színház minden évadban világsikerű musicalújdonsággal áll a közönség elé. Most olyan darabot hoztak, amire London és New York közönségének is hosszú hónapokat kell várnia. A fergeteges darabhoz megtalálták a hazai színjátszás kiemelkedő egyéniségeit, egy összeszokott kreatív csapatot, és megkezdték a produkció elkőkészítését. Szirtes Tamás rendező-igazgató másfél évnyi tárgyalás után nyerte el a jogot arra, hogy úgynevezett „non-replica” rendezésben – vagyis saját elképzelése szerint – itthon is színre vigye a Producereket.

A történet pazar szatíra a színház és az üzlet világáról, ahol végső fokon minden eladható, és minden megtörténhet… Igazi fergeteges vígjáték, kiváló zene, fantasztikus látvány, sok szereplő és show a javából. A Producerek című filmet 1968-ban forgatta Brooks, és kapott is a szövegkönyvre egy Oscar-díjat. A Gene Wilder és Zero Mostel főszereplésével elkészült mozi óriási sikert hozott Brooksnak, évekig nyaggatták, hogy adja már el a film jogait, hadd csináljanak belőle musicalt. Brooks sokáig húzódozott, majd úgy döntött, maga veszi kezébe a darabot, és megírta a musicalváltozatot. A produkció 12 Tony-díjat, egy Grammy- és egy újabb Oscar-díjat hozott a konyhára.

Brooks idén fejezi be a musical filmváltozatának munkálatait. A filmben Nathan Lane, Matthew Broderick és Uma Thurman vállalt szerepet. Nálunk váltott szereposztásban Gálvölgyi János, Haumann Péter, Szerednyey Béla, Nagy Sándor, Sándor Dávid, Szente Vajk, Alföldi Róbert, Paudits Béla, Weil Róbert, Gallusz Nikolett, Ladinek Judit, Oroszlán Szonja, Barabás Kiss Zoltán, Barát Attila, Ömböli Pál, Galbenisz Tomasz és Lippai László játssza a főbb szerepeket. Jövőre a magyar közönség is megismerheti a darabot, ami ma lázban tartja London és New York közönségét.

A Madách-csapat

Rendező: Szirtes Tamás

Jelmeztervező: Vágó Nelly

Díszletterverző: Kentaur (Erkel László)

Zenei vezető: Kocsák Tibor

Jelmeztervező: Vágó Nelly

Díszletterverző: Kentaur (Erkel László)

Zenei vezető: Kocsák Tibor A musical egyetlen női szerepét váltva, hárman játsszák. Képünkön Ladinek Judit (balra) és Gallusz Nikolett. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!