Hírek

2005.09.17. 00:00

Rálőtt a rendőr a kapitányra

A túsztárgyaló már majdnem rábírta a megadásra. A hivatalos álláspont szerint öngyilkos lett az ámokfutó őrmester.

Daróczi–Horváth–Szemán

Félnek és felháborodottak a karcagiak, miután ámokfutást rendezett egy huszonéves rendőrtiszthelyettes. Szabó Ernőné az Ady Endre utca elején, a Bikás házban lakik. Ő végignézte, ahogyan a rendőr lövöldözött. Amikor a lépcsőházból kilépett, azt látta, hogy egy jól megtermett rendőrruhás férfi óriási fegyverrel a vállán rohan az utcán, majd sorozatot ad le autókra.

K. Imre őrmester csütörtök este fél nyolc körül érkezett szolgálatba. Ismét elkésett. A fegyverszobában felvette pisztolyát, melyet az ügyeletes tisztre fogott, és kinyittatta a fegyverszobát. Magához vett egy géppisztolyt és lőszereket. A tisztet bezárta az előállító helyiségbe. Ez után a rendőr már a kapitányság épületében lövöldözni kezdett, majd kiment a garázshoz. Éppen kigördült szolgálati autójával a városi kapitány, Szabó Dénes, akire három sorozatot lőtt. Az alezredes kezén és lábán sérült meg. A lövések csak lágy részeket értek. A kapitánynak sikerült elautóznia a kórházba, ám elsősegély után saját felelősségére távozott onnan. A rendőr közben rálőtt az érkező bűnügyi osztályvezető autójára is. A lövedékek csak az autót érték. Az ámokfutó ez után a közeli toronyházba is belelőtt egy sorozatot. Szerencsére nem sérült meg senki.

Riadóztatták a karcagi és a megyei rendőröket, kommandósokat. Hamarosan terrorelhárítók is érkeztek Budapestről. A várost lezárták és körbekerítették K. Imrét. Tárgyalni kezdtek vele. Pénteken, hajnali három óra tájban úgy tűnt, hogy megadja magát, elindult a kapitányság felé. Egyszer csak szolgálati parabellumával főbe lőtte magát. Azonnal meghalt. A vizsgálatot végző Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője, Ács Tibor és az ORFK szóvivője, Garamvölgyi László határozottan cáfolta, hogy a rendőrrel a kommandósok végeztek volna, mint ahogyan az Karcagon elterjedt. – Olyan volt az egész, mint a petárdadurrogás. Máskor is volt már ilyen. Behúztam a függönyt, és tévéztem. Később csak a sok rendőrre lettem figyelmes. Reggel a híreket meghallva megrettentem, hogyan történhetett ez meg. Milyen biztonság ez, ha már a rendőr is lövöldözik? – kérdezte felháborodva egy, a kapitányság szomszédságában lakó férfi.

A Kossuth téri toronyház ajtaján tegnap reggel is árulkodtak a lövésnyomok. A szétlőtt üvegek törmelékét már feltakarították. Egy nyugdíjas katonatiszt szerint ezek a golyók nem pisztolyból, hanem géppisztolyból származnak. – Családi ügyek lehetnek a háttérben, bár véleményem szerint nem lehetett öngyilkos, hanem tűzharcba keveredhetett a kommandósokkal – magyarázta a nyugdíjas tiszt.

Semmi rosszat nem mondtak róla az ismerősök

– Jó fiú volt Imi, itt nőtt fel. Valamikor volt barátnője, de most nem tudok arról, hogy lett volna. Van egy lánytestvére, de hogy mi történhetett, azt nem tudom. A családját nagyon szerette, gyakran járt haza az édesanyjához – mondta Bartha Imréné, aki a rendőr Ady Endre utcai szülői házával szemben lakik.

– Imi néha járt ide. Megivott egy fröccsöt, de nem volt törzsvendég. Szeretett játékgépezni, volt egy barátnője is, de összevesztek, most nem tudom, járt-e valakivel. Nagyon szeretett rendőr lenni, azt tudtam, hogy Miskolcra jár a rendőriskolába, és most Karcagon van gyakorlaton – mondta Béres József, a szomszédos kocsma vezetője.

szerint öngyilkos lett az ámokfutó őrmester. Daróczi–Horváth–Szemán Semmi rosszat nem mondtak róla az ismerősök – Jó fiú volt Imi, itt nőtt fel. Valamikor volt barátnője, de most nem tudok arról, hogy lett volna. Van egy lánytestvére, de hogy mi történhetett, azt nem tudom. A családját nagyon szerette, gyakran járt haza az édesanyjához – mondta Bartha Imréné, aki a rendőr Ady Endre utcai szülői házával szemben lakik.

– Imi néha járt ide. Megivott egy fröccsöt, de nem volt törzsvendég. Szeretett játékgépezni, volt egy barátnője is, de összevesztek, most nem tudom, járt-e valakivel. Nagyon szeretett rendőr lenni, azt tudtam, hogy Miskolcra jár a rendőriskolába, és most Karcagon van gyakorlaton – mondta Béres József, a szomszédos kocsma vezetője. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!