Hírek

2005.09.09. 00:00

Schönthal Henrik egy hónapig házi őrizetben pihen

Harminc napra házi őrizetbe helyezte csütörtökön a Budai Központi Kerületi Bíróság a 67 éves Schönthal Henriket, a brókerügy egyik gyanúsítottját.

P. Á.

Borsos Tamás, a vádlott ügyvédje az MTI-nek elmondta: az elsőfokú döntést tudomásul vették, az ügyészség azonban előzetes letartóztatásért fellebbezett, így a határozat nem jogerős, de végrehajtható. A jelentős értékű sikkasztással, magánokirat-hamisítással és pénzmosással gyanúsított Schönthal, akit hétfőn vettek őrizetbe Ferihegyen, egyelőre nem tett vallomást. Borsos Tamás szerint egy ilyen bonyolult, nagy terjedelmű ügyben a részletes vallomástételre való felkészülés akár több hetet is igénybe vehet. A házi őrizet költsége annak fokozatától függően akár naponta bruttó 200 ezer forint is lehet, amit később a rendőrség bűnügyi költségként kiszámláz. Schönthalt a II. kerületben a rendőrök naponta szúrópróbaszerűen ellenőrzik. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!