Hírek

2005.09.03. 00:00

Schumacher csak az esőben bízik

Ezen a hét végén hazatér a Ferrari Monzába, de várhatóan nem sok öröme lesz benne. A szezon leggyorsabb pályáján ismét a McLaren-Mercedes a legnagyobb esélyes.

Hegyi Áron

„Hacsak nem fog szakadni az eső, esélyünk sincs a győzelemre…” A szavak egy hétszeres világbajnoktól, Michael Schumachertől származnak. A német pilóta talán még életében nem mondott ki ehhez hasonlót, főként nem akkor, amikor a Ferrari-csapat hazai pályán versenyezhet. A monzai aszfaltcsík ugyanis a csapat alapítójának, Enzo Ferrarinak (illetve öccsének, Dinónak) a nevét viseli. Persze az elmúlt években öröm volt Monzában versenyezni a hazai közönség előtt, hiszen a Ferrari volt a leggyorsabb a mezőnyben. Ami több, mint előny a világ leggyorsabb versenypályáján. Ott, ahol három napja Mark Webber új Forma–1-es sebességrekordot állított fel. A Williams–BMW ausztrál pilótája az egyik egyenesben 372 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott.

A rekordot azonban nem hitelesítették, mert nem hivatalos körülmények között futotta, így továbbra is Antonio Pizzonia 369 kilométer per órás rekordja a valaha elért legmagasabb sebesség a Forma–1-ben. Ilyen előzmények után mondta azt Schumi, hogy a Ferrarinak nincs esélye győzni, és mondta azt is, hogy aggódik a pilóták biztonsága miatt. Az olasz pályát ugyanis kifejezetten veszélyesnek tartja. A pályán lévő két lassító közül – Schumacher szerint – az első biztonsággal bevehető, még akkor is, ha az ember háromszázhetvenes tempóval közelít, a másikról azonban már nem állítható ugyanez.

A tegnap délelőtti szabadedzésen a McLarenek voltak a leggyorsabbak, az első négy helyből hármat megszereztek. Pedro De La Rosa volt az első, őt követte Webber, Räikkönen és Montoya. Alonso és Fisichella, a Renault két pilótája nem vett részt a gyakorláson. A helyzet délután annyit változott, hogy Montoya megelőzte a finnt és a spanyolt egyaránt, azt azonban ő is kénytelen volt elviselni, hogy a Toyota brazilja, Ricardo Zonta viszi el a pálmát. Ettől a wokingiak még fogadkoznak: „Kiminek kell némi szerencse az egyéni világbajnoki címhez, de a konstruktőrök közötti elsőség megszerzésére valós esélyünk van” – mondta Juan Pablo Montoya.

Mindenki jól járna a Minardi eltűnésével

Boxutcai pletykák szerint a Red Bull felvásárolná a Minardit, hogy létrehozzon egy amerikai csapatot. Mindenki jól járna, az osztrákok reklámozhatnák terméküket Amerikában. Bernie Ecclestone kapna egy támogatót a vonakodó minardis főnök, Paul Stoddart helyett. Aki meg pénzhez jutna, ráadásul Stoddart most turkálhat az ajánlatok között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!