Hírek

2005.09.21. 00:00

Százezer fázó pestinek tegnap már befűtöttek

Tizenegy és fél fokot ígértek tegnapra a meteorológusok, ezért a Főtáv Rt. csaknem százezer lakásban megkezdte a hőszolgáltatást.

Tóth T.

Azokban a társasházakban indították el a fűtést, amelyek a céggel kötött szerződésben rögzítették, hogy 12 fok alatti hőmérséklet esetén kérik a szolgáltatást. Ezt a 240 ezer budapesti távfűtéses társasház csaknem fele igényelte. – Percenként cseng a telefon, hogy kérik a fűtés elindítását. Így valószínűleg a nap végére 6–8 ezerrel meghaladja a százezret a bekapcsolt lakások száma – mondja Scheithauer Imre, a Főtáv Rt. szolgáltatási igazgatója. – Egyébként húszezer lakásban már hétfőn fűtöttünk.

A korai fűtés alig jelent pluszköltséget a fogyasztóknak, 180-200 forintba kerül lakásonként naponta. Attól függően, hogy 20-22 vagy 24 fokos hőmérsékletet kértek a tulajdonosok. Ha megérkezik a vénasszonyok nyara, a legtöbb helyen automatikusan kikapcsolják a fűtést. Ehhez újra 15 fok fölé kell kúsznia a hőmérő higanyszálának. Akik nem hőmérséklet szerinti megállapodást kötöttek, azok írásban kérhetik a szolgáltatás megindítását. Ezt a közös képviselő vagy a fűtési megbízott juttatja el a Főtáv Rt.-nek. A cég négy órán belül bekapcsolja a fűtést a lakásban.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!