Hírek

2005.09.19. 00:00

Titkok a kulisszák mögött

Hagyománnyá vált már, hogy egy napra a Vígszínház megnyitja kapuit, és bepillantást enged a kulisszák mögé. Most is óriási tömeg várt bebocsátásra.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Az egyik idegenvezető szerepét Hegedűs D. Géza vállalta el, és a színház minden zegét-zugát megmutatta
[/caption]Fiatalok, középkorúak és idősebbek ültek be a nézőtérre, hogy lássák, hogyan készülnek a színészek az előadásra. Dumas A három testőr című darabját Méhes László vezetésével próbálta a társulat egy része. A nézők élvezettel figyelték, hogy jelmez és smink nélkül találkozhattak kedvenceikkel. Eközben a színházi sétát Hegedűs D. Géza vezette. Az érdeklődők benézhettek Ruttkay Éva egykori öltözőjébe vagy oda, ahol most Eszenyi Enikő és Hegyi Barbara készül az előadásra. A színészbüfében is megálltak, Hegedűs D. a falon látható rajzokról mesélt, amelyet egykor Somogyvári Rudolf készített. Amikor Kern András megpróbált a tömegen keresztül a büfébe jutni, az egyik fiatal lány azt súgta barátnője fülébe: hú, de izgis. Délután a színház előcsarnokában nem volt egy talpalatnyi hely sem. A színház előtt a Könnyű esti sértés nevű színészzenekar muzsikált. Miközben bent a színészek sütötte finomságokat lehetett megvenni és megkóstolni. Hazai ízeket idézett Hullan Zsuzsa almás és Barta Mária túrós pitéje. Aki akart, az régi plakátok között keresgélhetett. Akadt olyan, aki meglelte A Csókosasszony 1987-es plakátját, sőt megtalálta az 1982-es Sirály előadást hirdető óriásplakátot, Ruttkay Éva nevével. A színház a sütikből és a plakátokból befolyt pénzt az Ódry Színészotthon javára ajánlotta fel. Aki idén nem jutott el a Vígszínház nyílt napjára, jövőre megpróbálhatja újra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!