Hírek

2005.09.28. 00:00

Ügyvédet vádolt meg az eltűnt Szlobo

A Kecskeméten folyó, úgynevezett maffiaperben tegnap délelőtt kissé unalmasra sikeredett a tárgyalási nap eleje. Két vádlott, Radnai László és M. Péter védői tanúkat idéztetett be. A fegyvercsempészet és az emberölés előkészületének vádját érdemben egyik tanú sem cáfolta, igaz, nem is erősítette meg. Ugyanakkor mondandójukkal a vád bizonyos részeit gyengíteni igyekeztek.

Szemán L.

Több tanú is beszélt arról, hogy az első rendű vádlott, a maffiacsoport vezetőjének kikiáltott Radnai László körül még csak nyomát sem látták testőröknek. Aki ráadásul azzal volt elfoglalva, hogy Németországba telepítse műkincskereskedését. Ideje sem jutott másra. A vádirat szerint annak a társasháznak a teremgarázsában tárolták a leszámoláshoz vásárolt motort, amelyben M. Péter is lakik. Két tanúskodó lakótársa szerint azonban tavaly egyáltalán nem volt ott motor.

A per folytatása azonban ismét szenzációt hozott. Fodor Endre bíró felolvasta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) jelentését az eltűnt koronatanúról, Szlobodan Sztojanovicsról, azaz Szlobóról. Eszerint Szlobó június 28-án lépett le Horvátország felé, ám azóta többször is jelentkezett telefonon. Elmondta a rendőröknek, hogy a perben tett vallomása után féltette az életét. Arról is beszámolt, hogy az egyik vádlott védője kétszer is felhívta őt telefonon, és több milliót ígért neki, ha visszavonja vallomását. Ezt vagy videokazettára kellett volna mondania, vagy a Kék Fény Horvátországba kiutazó stábjának kellett volna nyilatkoznia. Az NNI jelentésében Szlobóra hivatkozva az is benne volt, hogy a szerb közölte: nem kényszer hatása alatt vallott, így nem vonja vissza vallomását.

Tegnap kiderült az is, hogy a bíróság bizonyítékként fogja felhasználni a perben néhai Boros Tamás 1997-es híres-hírhedt videovallomását, amelyben a per fővádlottjairól is beszélt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!