Hírek

2005.09.14. 00:00

Új programokkal jelentkezik majd a Millenáris Park

Kiss Gergely

Jelentős lépések előtt áll a fővárosi Millenáris Park. A D csarnokban nyílik pénteken a megújult Csodák Palotája, és gőzerővel zajlik a Jövő Háza Program tető alá hozása. Mindeközben gazdag előadások szórakoztatják a kikapcsolódni vágyókat. Szeptember 13-án és 14-én este például a Chura, Okinawai Dal- és Táncszínház érkezik vendégjátékra egyenesen Japánból. Az együttes Okinawa szigetén alakult és kizárólag női táncosokból áll. Az elmúlt öt év alatt több mint négyszáz előadást tartottak. Japánon kívül tizenöt országban mutatkoztak be. Többek között Görögországban és Skandináviában turnéztak nagy sikerrel.
A Csodák Palotájának megnyitását nagy várakozás előzi meg. Az új helyszínen ezerhétszáz négyzetméteren láthatja a közönség a fizika és kémia különlegességeit. A megnyitóra Skóciából elhozzák Dolly bárányt is, a világ első klónozás útján létrejött emlősállatát. Az 1996-ban született Dollyt 2003-ban altatták el, miután gyógyíthatatlan tüdőbetegséget kapott. A bárányt nem temették el, hanem kitömték.
A kiállítás az ígéretek szerint a legkorszerűbb eszközök tárházát vonultatja fel. A látogatóknak lehetősége lesz versenyfutni virtuális bajnokokkal, hőkamerával tanulmányozhatják testük titkait és lesz egy ködkamra, amellyel a szakemberek láthatóvá teszik a láthatatlant is.
A Csodák Palotája eddig a Váci úton működött. A régi központ szeptember elején zárt be. Az átköltöztetésre és a huszonnégy hónapos folyamatos üzemeltetésre nettó háromszázkétmillió forintot nyertek el a Millenáris Programiroda pályázatán.
A Csodák Palotája szerves része lesz a decemberben nyíló Jövő Háza Programnak, amely a tervek szerint egyedülálló lesz az egész régióban. A Jövő Háza keretében hazai és nemzetközi kutatók mutatják be legújabb felfedezéseiket, eredményeiket. A kiállításra a csarnokokat is felújítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!