Hírek

2005.09.17. 00:00

Úszógála az árvízkárosultakért

Vasárnap délután jótékonysági esemény és sztárparádé helyszíne lesz a Komjádi uszoda. Olimpiai, világ- és Európa-bajnokok garmadája száll vízbe. Az esemény a magyarországi és székelyföldi árvízkárosultak megsegítésére jött létre, szinte példátlan összefogással. Az biztos, sem a résztvevők, sem a nézők nem fognak unatkozni. Erről a szervezők által kitalált programok és a meghívott vendégek gondoskodnak, akik között találni úszó és vízilabdázó olimpiai bajnokot, ökölvívót, kick-boxost, kajakozót vagy éppen polgármestert.

Hegyi Áron

A nap első programja az úgynevezett francia váltó lesz, melyben vegyes csapatok állnak rajtkőre. A táv 7×50 méter, ennek megfelelően minden csapatot hét „igazi” vagy „alkalmi” úszó alkot. A legkisebbeket a 4–5 éves úszópalánták jelentik, a következő generáció képviseletében a nyári budapesti junior Európa-bajnokság éremhalmozói állnak rajtkőre. Az eggyel nagyobb korosztályt az olimpiai bajnok férfi, illetve a világbajnok női vízilabda-válogatott kiválóságai jelentik. A rutint a szenior úszó-Európa-bajnokságon taroló válogatott garantálja. Az uszodán kívüli világból úszni szerető közéleti személyiségek, illetve egyéb sportok kiválóságai csatlakoznak.

A folytatásban Cseh László, a 400 méteres vegyesúszás világbajnoka egyedül próbálja legyőzni a junior Európa-bajnokság legjobb lányaiból (Jakabos Zsuzsannak, Kalicz Helga, Hosszú Katinka) összeállított és Gyurta Dániellel megerősített vegyesváltót. Lacika legjobbja 4:09.63, míg a váltó egyéni legjobb eredményeinek összege 4:05.91. A csillagszóró versenyben 16 próbálkozó keresztben úszik, és az utolsó mindig kiesik. A győztes 327680 forintot vihetne haza. Nem csodálkoznánk, ha mindenki felajánlaná nyereményét…

A gálát a vízilabdázók zárják, akik előbb 4, majd 5, 6, 7 és 8 métereseket lőnek a férfi- és a női válogatott kapusainak. Aki gólt lő, továbbjut, aki nem talál be, az kiesik. A háromszoros olimpiai bajnok, dr. Kárpáti György is beszáll a vetélkedésbe. A gálát holnap 17 órától élőben közvetíti a közszolgálati tévé kettes csatornája.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!