Hírek

2005.09.10. 00:00

Wintermantel hiába kereste a táblákat

A Fővinform szerint csütörtökön befejeződött a Baross utca felújítása. A közlekedési információs szolgálat internetes honlapján tette közzé, hogy hosszú hetek munkája nyomán mindkét irányban a megszokott forgalmi rendben lehet közlekedni Budapest egyik legforgalmasabb utcájában.

Vég Márton

– Hát ha ez a megszokott forgalmi rend, akkor mindenki szerezzen be nagyon gyorsan egy terepjárót. Nagyon jól látható, hogy közel sem fejeződött még be a munka, és egy ideig nem is fog. A Baross utca továbbra is egyirányú a Kálvin tér felől, bár ezt semmilyen tábla nem jelzi
– mondja a helyszínen Wintermantel Zsolt. A fővárosi Fidesz–MPSZ frakcióvezető-helyettese szerint a városvezetés ötvenmillió forintot költött el tájékoztatási feladatra, ennek ellenére az útfelújításokkal kapcsolatban rendkívül kevés az információ.

Az optimista városházi verzió szerint ma teljes egészében átadják a felújított Baross utcát. A helyszínt elnézve, ez aligha sikerülhet az építtetőknek.

– Sem a lakók, sem az autósok nem jutnak érdemi adatokhoz. Nincs kiírva a megrendelő, a kivitelező, de az átadási időpont sem. A Baross utca felújítása is csúszik, de hogy meddig, azt sehonnan sem lehet megtudni.  A városban teljes a káosz, az emberek nem tudják, hogy merre lehet menni. Érdekelne, hogy a főváros vajon mire költötte el a pénzt – kérdezte a helyszíni sajtótájékoztatóján  tegnap Wintermantel Zsolt.

A csúszás egyelőre nem biztos, hiszen a felújítás eredeti határidejének szeptember 10-ét tűzték ki. Tehát ha rohamléptekben öntik le szombaton az aszfaltot, akkor még időben átadhatják a forgalomnak a szóban forgó útszakaszt. A péntek reggeli állapotok azonban ezt az optimista verziót nem valószínűsítik. A Fővárosi Önkormányzat sajtóosztályától megtudtuk, hogy a Baross utcában technikai okok miatt nem helyeztek ki információs táblákat. Magyarán nem fértek el úgy, hogy a gyalogosokat ne zavarta volna. Ehelyett szórólapokkal tájékoztattak.

Vég Márton Az optimista városházi verzió szerint ma teljes egészében átadják a felújított Baross utcát. A helyszínt elnézve, ez aligha sikerülhet az építtetőknek. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!