Hírek

2005.11.23. 07:19

Útlezárás az ukrán határon

Forgalomlassító demonstrációt rendeztek az ukrán-magyar határon élők. A megmozdulás előzménye, hogy a határőrség több hete fokozottan ellenőrzi az országba belépőket az ukrán-magyar határon. Az ellenőrzés miatt a várakozási idő több órára nőtt az érintett határátkelőknél.

Farkas Károly

A rendőrség 500 személygépkocsi felvonulására adott engedélyt, de a délelőtti órákban még csak néhány tucat gépkocsi zárta el a beregsurányi határátkelőnél a kétszer két sávos út egyik sávját. „Az útlezárás sem torlódást, sem más különösebb problémát nem okozott” – mondta el lapunk kérdésére az Útinform ügyeletese.

A résztvevők jogsértőnek tartják a múlt héten bevezetett eljárást. A VPOP ugyanis elrendelte, hogy minden belépő autóssal ki kell töltetni egy kérdőívet. Erre felírják a be– és a kilépés időpontját, s mindkét esetben a kilométeróra állását. Kiderült, hogy tömegesen jönnek tele tankkal olyan gépkocsik, amelyek néhány órával később már szinte üres tartállyal hagyják el az országot, noha még húsz kilométert sem autóztak magyar területen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!