Hírek

2006.02.27. 00:00

Reformokat tervez a palesztin kormányzat

BAMA

A nemzetközi közösség türelmét kéri a palesztin elnök a palesztinoknak szánt segélyek tekintetében. Mahmúd Abbász szerint időt kell adni a Hammasz-vezette kormánynak arra, hogy előterjessze programját. Ellenkező esetben a külföldi nyomás következtében a mozgalom rossz irányba sodródhat. A leendő palesztin kormányfő kijelentette: kabinetjének külpolitikai elképzeléseiben szerepel Izrael állam elismerése, de csak abban az esetben, ha Izrael is elismeri a palesztinok jogait. Iszmail Hanija közölte: az új kormány először a saját háza táján kíván reformokat végrehajtani. Eszerint a parlamenti kéviselők havi 3 ezer dolláros fizetésük felét segélyezésre fordítják majd.
Az El Al izraeli légitársaság megkezdte gépeinek felszerelését rakétaelhárító rakétákkal. A Fligth Guard radarja a hőkisugárzásra reagál, és képes eltéríteni a támadó rakétákat.  Svájc ellenzi az utasszállító gépek rakétákkal való felszerelését, Németország azonban engedélyezi. Rakétatámadást eddig egyszer hajtottak végre polgári repülőgép ellen: 2002-ben a kenyai légtérben próbáltak lelőni egy izraeli gépet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!