Hírek

2006.02.01. 19:40

Roma választási együttműködés

Választási együttműködési megállapodást kötött a nemrég megalakult Cigány Demokraták Szövetsége (CDSZ) és a Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma-Roma Összefogás (MCF-Roma Összefogás) - közölte a CDSZ elnöke szerdán az MTI-vel.

BAMA

Az együttműködés lényege megmutatni azt: a cigányság érett arra, hogy politikai tényező legyen - mondta ifj. Bogdán János, aki egyben a Lungo Drom egyik alelnöke. Közölte: a CDSZ 40 képviselőjelöltje az MCF-Roma Összefogás színeiben indul az országgyűlési választásokon. Ifj. Bogdán János szólt arról is, hogy a két szervezet közös programot dolgoz ki. Célul tűzik ki a többi között a szegregáció felszámolását az oktatásban, valamint a cigányság visszavezetését a munka világába.

Balogh Gyula, az MCF-Roma Összefogás választmányi elnöke az MTI-nek elmondta: tárgyalásokat folytatnak még más szervezetekkel is, amelyek a társadalom alsó harmadának a képviseletét kívánják ellátni. A megállapodást a két szervezet vezetője ifj. Bogdán János és Kolompár Orbán hétfőn írta alá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!