Hírek

2006.06.08. 16:34

Lelőtte az őr a bankrablót

Megpróbálta kirabolni két férfi a szigetszentmiklósi K&H Bankfiókot, ezt a biztonsági őr akadályozta meg fegyverével. Az egyik elkövető meghalt, társa elmenekült a helyszínről.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="240"] Ezzel a robogóval érkeztek a helyszínre a rablók. A lelőtt személy társa gyalog menekült el.
[/caption]Sikertelenül próbálta kirabolni két fegyveres, bukósisakot viselő férfi a szigetszentmiklósi K&H bankfiókot. Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese lapunknak azt mondta: a pénzintézet kamerájának felvétele alapján 9 óra 6 perckor lépett a helyiségbe a két fegyveres, akik az ott tartózkodó négy ügyfélt és öt alkalmazottat felszólították arra, hogy feküdjenek le a földre. „Ez nem játék, fegyveres rablás!” – hangzott a felkiáltás, majd egyikük a nyomaték kedvéért a plafonba lőtt.

Erre jött ki egy másik helyiségből a bank biztonsági őre, aki csőre töltötte a fegyverét és a hozzá közelebb álló rablóra kiáltott, hogy adja meg magát, tegye le a fegyvert – mondta Belicza Andrea. A megszólított tettes ekkor az őr felé fordult és ahelyett, hogy a felszólításnak eleget tett volna, tüzelni kezdett az őrre. A sajtóügyeletes szerint ekkor az őr ekkor visszalőtt és eltalálta a rablót. A másik tettes ekkor gyalog, zsákmány nélkül elmenekült. A lövöldözésben sem az őr, sem a többi helyiségben tartózkodó személy nem sérült meg.

A helyszínre érkező orvos megpróbálta újjáéleszteni a meglőtt rablót, de a 30 év körüli, lapzártánkkor még nem azonosított férfit már nem tudta megmenteni. Társát, aki körülbelül 170 centiméter magas, szintén 30 év körüli, kora estig még nem tudták elfogni a nyomozók.

Belicza Andrea szerint egyelőre csak annyit lehet tudni az elkövetőkről, hogy egy külsejében megváltoztatott Aprilia robogóval érkeztek a helyszínre, a járművet a menekülő rabló hátrahagyta. A sajtóügyeletes a felvételek alapján kijelentette: az első adatok alapján jogos önvédelemből használta fegyverét a biztonsági őr.

Két éve történt hasonló eset

Legutóbb 2004. szeptemberében történt hasonló eset, akkor Budapesten, a gazdagréti OTP-fiókban lőtt le a pénzintézet biztonsági őre egy bankrablót. A 29 éves elkövető a helyszínen életét vesztette. Később kiderült: riasztópisztoly volt az nála. Az eset során több lövés is dördült, a tettes is használta fegyverét. A rendőrök akkor már a helyszínen kijelentették: önvédelem történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!