Hírek

2006.07.16. 17:43

Aláírásgyűjtés az EFOTT-on a tandíj ellen

Aláírásgyűjtésbe kezd a tandíj bevezetés ellen az Ifjúsági Demokrata Fórum

É. S.

„Aláírásgyűjtésbe kezd a tandíj bevezetés ellen az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF), mivel nem tartja azt időszerűnek és bevezethetőnek” – közölte Almássy Kornél, az IDF elnöke szombaton Balatonberényben. Az országgyűlési képviselő arra emlékeztetett, hogy az IDF elsőként szólalt fel a tandíj bevezetés ellen. A vezetőség most megerősítette korábbi álláspontját, és a jövő héten kezdődő főiskolások és egyetemisták turisztikai találkozóján, az EFOTT-on elkezdik az aláírásgyűjtést.

Almássy Kornél szerint az IDF a tiltakozás egy szolidabb formáját választotta, de szolidárisak lesznek a hallgatói önkormányzatokkal, ha azok tüntetnek a tandíj ellen. A demokrata fórum képviselője hangoztatta, hogy „nem ördögtől való dolognak” tartják a tandíjat. Ez önmagában azonban nem oldja meg a felsőoktatás problémáit, reformok nélkül a tandíj „semmi másról nem szól, mint a hallgatók megsarcolásáról”, az állami költségvetés kiegészítéséről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!