Hírek

2006.07.25. 11:54

Zuleyka királynő elájult

Vasárnap hajnal óta új szépségkirálynője van a világmindenségnek. A 18 éves, Miss Univerzumnak választott Puerto Rico-i Zuleyka Rivera Mendoza a koronázás után elájult. A magyar lány nem jutott be az utolsó körbe.

Dián Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="140"] Zuleyka humanitárius tevékenységet folytat majd
[/caption]Érdemes lenne a tudósoknak tanulmányozni Puerto Rico környékét, hátha kimutatnak ott valamiféle földsugárzást, vagy jótékony hatású ózonlyukat. Mással ugyanis nemigen lehet magyarázni a tényt, hogy ez az ország 1970 óta immár az ötödik Miss Universe győztest adja a világnak. Persze, ne legyünk naivak: egy ilyen világraszóló, százmillió dollárokat megmozgató cécó végeredménye legalább annyira üzleti, mint esztétikai megfontolások alapján születik. A legtöbb nyertest - hetet - például az USA-ból fedezték fel, ami nem meglepő, ha tudjuk, hogy a verseny fő finanszírozója az ugyancsak amerikai milliárdos Donald Trump.

S hogy mitől „menő” Puerto Rico? Nos, a válasz egyszerű: a tengerentúlon élő spanyolajkú közönség miatt. Bizonyíték erre, hogy idei Miss Universe szervezői a műsorvezetőket is Puerto Ricóból kérték fel - bevallottan a spanyolul beszélőket célozva meg. A 18 éves, barna hajú, mandulaszemű Zuleyka pedig tényleg gyönyörű, a Los Angeles-i Shire Auditorium 6300 nézője legalábbis felállva tapsolt, amikor a fejére helyezték a koronát.

A világmindenség új szépsége a győzelem után elmondta: akárcsak elődje, ő is humanitárius tevékenységet folytat majd, s elsősorban az AIDS elleni felvilágosításra fog koncentrálni. „Azt akarom mondani az embereknek, hogy mindig vannak gondok az életben, de mindig van lehetőség arra, hogy a dolgok meg- javuljanak” - jelentette ki, majd a nagy izgalomtól elájult.

Nos, nem valószínű, hogy a mondanivaló összetettsége okozta az elgyengülést, de egy év van a program kidolgozására... A „mi lányunk”, Bende Adrienn sajnos nem jutott az utolsó körbe, ahová Zuleyka mellett a japán Sibana Kurarát, a svájci Lauriane Gilliéront, a paraguayi Lourdes Arevalost és az amerikai Tara Connert szavazta be a zsűri. Pedig a 21 éves magyar szépséget egy hódolója az ingatlanmágnás Donald Trump gyönyörű feleségéhez hasonlította.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!