Hírek

2007.02.16. 18:17

Országértékelt Orbán Viktor

BAMA

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerint a terrorfenyegetések és álmerényletek mögött valójában a kormányoldal trükkjei állnak. "Nem fogadjuk el a szélsőségekkel való riogatást, hiszen nyilvánvaló, a kormányoldal támogatja a szélsőjobbos akciókat. A szélsőséges, erőszakos jelenségek, az állítólagos terrorfenyegetések és álmerényletek mögött valójában a kormányoldal trükkjei állnak" - mondta a pártelnök a Millenáris Parkban elmondott országértékelő  beszédében pénteken.

Hozzátette: azóta van ez így, amióta az új baloldal színre  lépett, és úgy döntött, kormányprogrammá emeli a félelmet.  Elfogadhatatlan, hogy az MSZP napi politikai érdekeinek szolgálatába  állította a rendőrséget - fűzte hozzá. A Fidesz elnöke szerint a politikának az utcán is helye van, aki ezt kétségbe vonja, az nem demokrata.

Ha le akarjuk zárni a múltat, akkor meg kell nevezni a felelősöket, és ki kell szabni a megérdemelt büntetést - mondta a Fidesz elnöke pénteki országértékelő beszédében a budapesti Millenáris Parkban. "Ha valóban le akarjuk zárni a múltat, akkor késlekedés nélkül meg kell állapítani a felelősök személyét, és ki kell szabni a megérdemelt büntetést" - fogalmazott a Fidesz elnöke.

Úgy vélte, egyetlen országot sem lehet büntetlenül tönkretenni, "a mi hazánkat sem".  Hozzátette: enélkül nem lehet lezárni azt, ami történt, nem lehet újrakezdeni, nem lehet összefogni. "Hiszem, ha lesz igazság, akkor lesz majd béke, és lesz majd összefogás is. Mi mindenkivel készen állunk az együttműködésre, de  csak azután, ha tiszta vizet öntöttünk a pohárba" - fogalmazott.

Magyarország mai helyzetéről Orbán Viktor azt mondta: az ország helyzete ma nem javul, sőt gyorsuló ütemben romlik, hiszen az adósságállomány mértéke rohamosan nő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!