Hírek

2007.05.25. 14:29

Kihallgatásán értesült Malina Hedvig feljelentője öngyilkosságáról

Alig egy héttel azután, hogy a szlovák rendőrség hamis tanúzásért vádemelési javaslatot tett Malina Hedvig szlovákiai magyar egyetemista ellen, kiderült: feljelentője, bizonyos Juraj Kubla május 4-én öngyilkos lett.

BAMA

Ismert: a lányt saját elmondása szerint azért verték meg tavaly, mert mobiltelefonján magyarul beszélt. A szlovák hatóságok szerint azonban Malina Hedvig csak kitalálta a történetet, melyet végső soron a magyar kisebbség szlovákellenes hangulatát szándékosan korbácsoló eseményként igyekeznek tálalni. Az Új Szó azt írja: „A Malina Hedviget feljelentő férfi kilétéről a hivatalos forrásokból eddig annyit lehetett tudni, hogy pozsonyi lakos, a beadványáról pedig azt, hogy profi munka, szakavatott, a büntetőjogban jártas ember írta, és rendkívül pontosan fogalmazott”. A hatóságok ezt követően indították meg az eljárást a lány ellen. A férfi holttestét egyébként felesége találta meg háza pincéjében Vágsellyén. A férfi felakasztotta magát. A szlovák hatóságok igyekeztek leszögezni: az esetnek semmi köze nincs a Malina Hedvig elleni feljelentéshez, és kizárható az idegenkezűség is. A nyomozók szerint a feljelentőnek magánéleti problémái voltak, többek között ivott és játékgépezett is.

Malina Hedviget időközben újra kihallgatta a nyitrai rendőrség, a kihallgatáson értesült feljelentője haláláról. A lány ügyvédjével jelent meg a rendőrségen, és nem volt hajlandó vallomást tenni. A hatóságok ezúttal már nem a tavaly augusztusi támadásról faggatták, hanem a későbbi eseményeknek eredtek volna a nyomába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!