Hírek

2007.07.21. 16:02

Nyár a Lánchídon, világzene a színpadon

V.M.

A Világok zenéje című programmal folytatódik a Nyár a Lánchídon elnevezésű rendezvénysorozat, amelynek keretében ezen a hétvégén világzenei formációk, nemzetiségi együttesek, külföldi előadók lépnek fel. A brazil, kubai, arab és török dallamok mellett magyar népzene és cigányzene is megszólal a koncerteken.

„Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a világzenei formációk. A népzenei vagy egyéb tradicionális zenei alapokra épített, dzsesszes, könnyűzenei elemekkel hangszerelt, vagy átdolgozott dallamokat játszó zenekarok és énekesek adnak egy-egy koncertet ebben a két napban” – írták összegzésükben a szervezők. A programban helyet kapnak a Magyarországon élő nemzetiségek, különböző kultúrák és más népek népszerű fellépőinek műsorai is.

Szombaton és vasárnap a Lánchíd budai oldalán este 9 óráig, a pesti oldalon fél 10-ig tartanak a koncertek. Ma napindító felvonulás nyitja meg a rendezvényt, ezúttal a Magyar Dudazenekar muzsikál. A Clark Ádám téren 14 órától a Szigony Zenekar és az Ifjú Muzsikás magyar népzenét játszik, majd a 7határ előadásában világzenét hallhat a közönség, a Myzrab arab és török dallamokat szólaltat meg. Este Bognár Szilvia és zenekara ad koncertet. A Roosevelt téren 16 órától az Ajde Braco világzenével, a Méta Zenekar magyar népzenével, a Vujicsics Együttes pedig szerb és horvát népzenével szórakoztatja a közönséget, majd David Dely és a Tumba y Quema következik kolumbiai afro-karibi ritmusokkal.

Ezek is érdekelhetik