Hírek

2007.11.26. 16:09

A Zsidó Világkongresszus elnöke Budapesten

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn hivatalában fogadta Ronald S. Laudert, a Zsidó Világkongresszus idén nyáron megválasztott elnökét, valamint a világkongresszus és a Mazsihisz vezető tisztségviselőit - tájékoztatott a kormányszóvivői iroda.

BAMA

A kormányfő a Zsidó Világkongresszus elnökének érdeklődésére a magyarországi antiszemita és szélsőjobboldali megnyilvánulásokat elutasítva kifejtette, a magyarság túlnyomó része osztja az Európai Unió alapvető értékeit, és ebbe nem fér bele az antiszemitizmus, és elutasít mindenfajta  faji, vallási diszkriminációt.

A miniszterelnök elmondta: a demokrácia védelme megköveteli bizonyos szélsőséges nézetek terjesztésének jogi korlátozását, ezért nyújtotta be a kormány az Országgyűlésnek a diszkrimináció és gyűlöletkeltés elleni törvényjavaslatot. Gyurcsány Ferenc a találkozón hangsúlyozta: a magyar társadalom érdeke, hogy a magyarországi zsidó közösség tradícióit, kultúráját megőrizve és gazdagítva biztonságban éljen, boldoguljon és alkosson Magyarországon. A kormány az oktatás és a felvilágosítás eszközeivel kíván hozzájárulni, hogy értékeink kölcsönös megismertetésével erősítsük az egymás iránti bizalmat és megbecsülést. A Zsidó Világkongresszus vezetőit a találkozó után fogadta Medgyessy Péter volt miniszterelnök is, aki rövid  tájékoztatást adott a magyar politikai közéletről, illetve a reformok  alakulásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!