Hírek

2007.11.27. 10:13

Aranyérem távolmaradóknak is

A brazil futball-legenda, Pelé mellett további 121 világ- bajnoki fináléba bejutó, de azt különböző okokból kihagyó játékos kap utólag aranyérmet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése alapján.

BAMA

A hírt a szervezet elnöke, Joseph Blatterjelentette be Durbanben: azoknak a játékosoknak is szeretnék átadni az érmeket, akik, bár tagjai voltak egy vb-győztes csapatnak, azonban bizonyos okokból (sérülés, eltiltás) nem játszhattak együttesük mindent eldöntő összecsapásán. Egy éven belül megpróbáljuk felkutatni a díjazottakat és átadni az érmeket, amelyek a labdarúgók esetleges halála esetén a családjuk birtokába kerülnek majd - tette hozzá Blatter. A FIFA szabályai szerint az első világbajnokságtól, azaz 1930-tól egészen az 1974-es tornáig csak azok a labdarúgók kaptak érmet, akiket csapatuk benevezett a fináléba. A világklasszis Pelé emiatt maradt aranyérem nélkül az 1962-es chilei finálé után, melyen sérülés miatt nem szerepelhetett a csehszlovákok ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!