Hírek

2007.11.22. 16:24

Negatív lett Kovács Ágnes doppingtesztje

Kovács Ágnes doppingtesztje negatív eredményt hozott – derül ki abból az értesítésből, amelyet a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) kapott a Magyar Antidopping Csoporttól (MACS).

BAMA

A MACS-csal az analízist végző seibelsdorfi WADA-akkreditált laboratórium tudatta a végeredményt, miután végzett a magyar olimpiai bajnoknő november 8-án levett vizeletmintájának elemzésével. Kovács Ágnes jelenleg a magyar válogatott keret tagjaként a december 13. és 16. között esedékes rövidpályás Európa-bajnokságra készül az esemény helyszínén, Debrecenben.

A Kőbánya SC klasszisa a november 8-i mintaadás előtt október 30-án versenyen kívüli, előre be nem jelentett doppingellenőrzés során 25 milliliter mennyiségű mintát szolgáltatott, mely az előírt minimummennyiséget (75 ml) nem érte el, és doppingellenőrzés céljából nem volt elfogadható. Ezt követően a további mintaszolgáltatást a sportoló, hivatalos elfoglaltságával indokolva megtagadta, és a megtagadás tényét írásban elismerte. Ez a hatályos jogszabályok és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) kódexe értelmében doppingvétséget megalapozó magatartásnak minősül. A MÚSZ fegyelmi bizottsága azonban múlt csütörtökön úgy döntött, a versenyző nem követett el doppingvétséget. Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke az MTI megkeresésére a teszt negatív eredményéről azt mondta: „Ez a természetes”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!