Hírek

2007.12.02. 17:28

Orbán Viktor: levegőben lóg a kormánykoalíció összeomlása

„Levegőben lóg az MSZP-SZDSZ koalíció összeomlása, az ország kormányozhatatlansága és az előrehozott választás lehetősége” - nyilatkozta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke egy vasárnapi rádióinterjúban.

Sz. B.

Az ellenzéki politikus azt ígérte, hogy pártja december közepén hozza nyilvánosságra programját, amely szerinte alternatívát jelenthet.
Kérdésre reagálva az SZDSZ politikáját is illette néhány keresetlen szóval: „Ez a párt vagy gyökeresen megújul, vagy úgy tűnik, el fog tűnni a süllyesztőben” - mondta, kiemelve, hogy „a mostanra elfogyóban lévő szélsőséges törpepárt hátat fordított azoknak az elveknek, amiket korábban képviselt, és most ennek az árát fizetik.” Orbán elképzelhetetlennek tartja, hogy amiatt rúgnák össze a port Kósa Lajossal, a Fidesz alelnökével, hogy az SZDSZ nélküle el tudná fogadni a legnagyobb ellenzéki pártot. A Fidesz kormányra kerülésének lehetőségéről azt mondta, csak azokkal tudnak együttműködni, akik nem vettek részt a válság kialakításában. A pártelnök legfrissebb dakota közmondása szerint: „nem a disznók szokták maguk után kitakarítani az ólat.”

Az egészségbiztosítási rendszer átalakítása kapcsán a pártelnök azt ígérte, ha Fidesz kerül kormányra, vissza fogják alakítani a rosszul működő rendszereket. Azt is leszögezte, hogy a visszaalakítás költségeit az átalakításban részt vállaló üzleti köröknek kell viselniük, nem pedig a választópolgároknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!