Hírek

2007.12.20. 16:39

Padlón a kormánypártok népszerűsége

Az összes megkérdezett mindössze 12 százaléka támogatja az MSZP-t – derül ki a Forsense és a Századvég legfrissebb felméréséből

BAMA

Az összes megkérdezett mindössze 12 százaléka támogatja az MSZP-t – derül ki a Forsense és a Századvég legfrissebb felméréséből. A biztos szavazó pártválasztók körében a Fidesz támogatottsága jelenleg 66 százalékon áll, az MSZP-é 26 százalékos értéket mutat.

A Fidesz támogatottsága nem változott november óta, az összes megkérdezett 28 százaléka voksolna rá, míg az MSZP szavazóinak köre 12 százalék, ami 2 százalékponttal kevesebb az egy hónappal ezelőtti felméréshez viszonyítva. A biztos szavazó, és pártot is választók köre is csökkent novemberhez viszonyítva, jelenleg mindössze 36 százalék, azaz az összes megkérdezett alig több mint egyharmada sorolható ebbe a kategóriába. Ilyen alacsony arányt még soha sem mért a Századvég-Forsense.

Az MSZP-tábor csökkenése a biztos szavazó pártválasztók körében is némi erőviszony-módosulást eredményezett, a Fidesz támogatottsága 5 százalékponttal emelkedett ebben a körben, s jelenleg 66 százalékon áll, az MSZP-é pedig 2 százalékpontot csökkent, s így most 26 százalékos értéket mutat. Ez a változás arra utal, hogy a biztos szavazó pártválasztók körének szűkülése a Fidesz-tábort érintette a legkevésbé, ezért tudta tovább növelni részarányát ezen a bázison. Az MDF támogatottsága decemberben is eléri a biztos szavazó pártválasztók körében az 5 százalékot, az SZDSZ tábora viszont most már itt is alig mérhető (1 százalék).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!