Hírek

2008.04.12. 14:02

A filmvilág hírei

Sarah Jessica Parker-t megint kisebb baleset érte a Szex és New York forgatásán, Michelle Monaghan új romantikus vígjátékban szerepel az Agyő, nagy ő után, és Steve Carell egy magazinnak e-mailben nyilatkozott.

BAMA

Keményen, mint Keanu Reeves
A kilencvenes évek közepén James Ellroy besétált könyveinek kiadójához, Otto Penzler-hez. Egy bokszmeccsre indultak együtt. Ellroy elmesélte barátjának, hogy eladta regénye, a Szigorúan bizalmas (L.A. Confidental) megfilmesítési jogait egy nagy stúdiónak. Nevettek. Röhögtek. A könnyeik potyogtak: egyetértettek, hogy a cég hatalmasat hibázott, hiszen James Ellroy regényei megfilmesíthetetlenek. Egyszerűen képtelenség, hogy a történetből jó mozi szülessen. A Szigorúan bizalmas azonban elkészült, hatalmas sikert aratott, és két Oscar-díjat nyert. Kim Basinger mellett a legjobb forgatókönyv kapta az elismerést. Azóta jó néhányan próbálták filmre tenni az író sötét, kemény világát, több szálon futó történeteit, macsó főszereplőit és gyilkos humorát, ám az író hosszú idő után most először elégedett. – A filmek néha sikerülnek, néha nem – nyilatkozta nemrég. – A Szigorúan bizalmas óta most először érzem úgy, hogy a filmesek nem féltek olyan sötétnek és kilátástalannak forgatni Los Angeles sikátorait, amilyennek én látom őket, és volt még egy bölcs döntésük: a dialógusban megtartották azt a durva zsaruszlenget, amit én használok a könyvben. Még a tetejébe, egész jól áll Keanu Reeves-nek.

SJP és a hidegzuhany
A színészek néha komoly veszélyt vállalnak egy-egy izgalmas jelenet kedvéért. De ki gondolná, hogy egy vígjáték kapcsán szervezett New York-i fotózáson bajba kerülhetnek a művészek? Sarah Jessica Parker valószínűleg mostantól mindenre felkészül. A világhírű fotóművész, Annie Leibovitz ugyanis azt kérte tőle és a Mr. Big szerepében a mozivászonra visszatérő Chris Noth-tól, hogy a Szex és New York (Sex and the City: The Movie, hazai bemutató: június 5.) bemutatójára készülő képek egy kis csónakban készüljenek az East Riveren.  Alig kezdődött azonban el a közös munka, egy jeges hullám átcsapott a stábon: egy csónak – a benne ülőkkel együtt – fel is borult, a színészek megúszták a nagyobb balesetet: csak bőrig áztak. A fényképezés átmeneti szünet után folytatódott. Sarah Jessica Parker nyugodtan fogadta a történteket. Talán azért, mert előző nap a Lincoln Centerben fotózta őt Annie Leibovitz, és ott a színésznő egy lépcsőn gurult le, miután elbotlott a vörös szőnyegben: lassacskán kénytelen megtanulni, hogy az ártatlannak tűnő fotózások is veszélyesek lehetnek.

A boldogító férj
Michelle Monaghan magára talál. A színésznő korábban inkább akciófilmekben bizonyította, hogy lehet valaki egyszerre csinos és kemény, de A Borune-csapda, a Mr és Mrs Smith vagy az M:I3 után átkormányozta magát a romantikus vígjátékok területére. Az Agyő, nagy ő-t most A boldogító talán (Made of Honor, hazai bemutató: június 19.) követi. A filmben nincsenek fegyverek és kémek, Miss Monaghan Patrick Dempsey társaságában inkább számos menyasszony és egy szorongó férfi körüli bonyodalmakra koncentrál. Vagy valami másra. – Van nő, aki szex közben más férfira gondol, mint aki ott van mellette – mondta –, én is ezt csináltam… amikor az esküvői jelenetemet vettük. Jóban vagyok Patrick-kel, de én a fátyol alatt igyekeztem azt képzelni, hogy a férjem áll ott – így sikerült igazán szerelmes képet vágnom.

Zsenikém rejtőzködik
A verseny hatalmas. Aki a reflektorfénybe kerül, az igyekszik is ott maradni, és a lehető legnagyobb figyelmet elnyerni: a képes magazinok és az internet sztároldalai azoknak a kétségbeesett kísérleteknek a nyomaival vannak teli, amelyeknek egyetlen célja a feltűnés.
Steve Carrell viszont más úton próbálkozik. Nemrégiben, miután hosszú ideig elutasította egy képes magazin interjúért könyörgő újságíróját, a komikus sztár végül annyit vállalt, hogy e-mailben feltett kérdésekre válaszoljon. Ám a magazin munkatársának csalódnia kellett: csak egy közleményt kapott a Zsenikém – Az ügynök haláli (Get Smart, hazai bemutató: augusztus 21.) főszereplőjétől: „Higgye el, kérem, hogy teljesen átlagos, szürke fapofa vagyok. Nem történik velem semmi érdekes, a feleségemmel is több mint tíz éve élünk együtt boldogan. Az, hogy a filmekben őrültködöm, nem jelenti azt, hogy az életben is folyton valami furcsaságon járna az eszem. Adja ezt az üzenetet tovább a kollégáinak is.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!