Hírek

2008.04.17. 06:09

A színpad tartja fiatalon

Csepregi Éva nemcsak a popszínpadon érzi jól magát. Most éppen egy alkalmi társulattal készül premierre, Tahi-Tóth László és Voith Ági partnereként.

Fábos Erika

[caption id="" align="alignleft" width="180"] Sokáig voltak szorongásai, amire megtanultam magát jól érezni a színpadon
[/caption]– Általános iskolában buliból szerepeltem néhány színdarabban, de sosem dédelgettem színészi álmokat – mondta Csepregi Éva. – A 70-es évek legelején aztán megtalált magának a popszínpad. 1972-ben a Ki mit tudom indultunk a kócbabákkal és onnantól nem volt megállás.

– Színpadra termett?
– Nem egészen, sokáig voltak szorongásaim, amire megtanultam magam jól érezni a színpadon. A napokban lesz az Anna csak egy van című darab bemutatója Szombathelyen. Alig várom.

– Hogy találták meg a prózai szerepek?
– A Ruttkai Éva színházban szerepeltem először egy szerencsés és véletlen találkozásnak köszönhetően. Ennek sok éve már, de igazából még korábban kezdődött. A nyolcvanas évek elején a Neoton menedzserének, Erdős Péternek volt az az ötlete, hogy csináljunk egy önálló előadói estet, amiben prózai szövegek és versek is szerepeltek. Sikere volt, ezért elkezdtem ilyen feladatokkal foglalkozni. Hálás vagyok ezért a sorsnak, mert megtanultam, a színpad képes arra, hogy fiatalon tartsa az ember lelkét. Pétertől nagyon sokat tanultam és ezt is neki köszönhetem.

– Sokat köszönhet, de sokan még ma is támadják Erdős Péter miatt. Ez bántja?
– Volt amikor bántott. Tizenhárom évig voltunk egy pár. Ez volt életem legfontosabb iskolája és sosem fogom megtagadni ezeket az időket. Büszke vagyok rá, hogy összetartoztunk és soha nem fogom ezt megtagadni. Péter 18 éve nem él, gyáva és senkiházi magatartás mocskolni őt halálában és már nem gondolom, hogy nekem meg kell harcolnom az ő igazáért. Azt hiszem, saját jogán is letett annyit az asztalra, hogy nem szorul védelemre és a Neoton is sokszor bizonyított azóta is.

Csepregi Éva

1956 október 22-én született Budapesten

Az 1972-es Ki Mit Tud?-on tűnt fel a Kócbabák együttes tagjaként, két évvel később pedig már a Neotonban énekelt. A Neoton Familiávan 34 lemezük jelent meg itthon, 16 Japánban, jónéhány Dél - Koreában. 1995 óta elnöke a Fényszóró Kulturális Alapítványnak. Egy fia van.

Hobbija az utazás, az irodalom és szívesen foglalkozik ezoteriával.

– Fia egy ideje a Neoton Família dobosa. Örült a döntésének?
– Örülök, hogy nagyon muzikális és tehetséges, de annak, hogy a zenész pálya felé kacsingat nem annyira. Nincs könnyű dolga a zenészeknek, féltem ettől a világtól, de amit tudok, persze segítek neki, az pedig nagyon jó érzés, ha együtt zenélünk. Büszke vagyok rá és igyekszem kihasználni minden időt amit vele tölthetek, hiszen nemsokára felnő és még kevesebbet lehetünk együtt.

Az 1972-es Ki Mit Tud?-on tűnt fel a Kócbabák együttes tagjaként, két évvel később pedig már a Neotonban énekelt. A Neoton Familiávan 34 lemezük jelent meg itthon, 16 Japánban, jónéhány Dél - Koreában. 1995 óta elnöke a Fényszóró Kulturális Alapítványnak. Egy fia van.

Hobbija az utazás, az irodalom és szívesen foglalkozik ezoteriával. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!