Hírek

2008.04.09. 14:07

Abby Lee Budapesten

A Hol jár az eszem? című könyv írónője a Könyvfesztiválra látogatt el

BAMA

Az elmúlt évben  magyarul is megjelent - Hol jár az eszem? címmel -, a szigetországban oly nagy port kavart bestseller története Abby Lee „Girl with a one track mind” című blogjának elindításával kezdődött. Az internetes napló hallatlan karriertörténete – mely magát a szerzőt is meglepte – 2006-ban elérte sikerpályájának csúcsát. Elnyerte a „The Best British Weblog” (a Legjobb Angol Blog) díjat több mint három millió olvasóval a háta mögött, s jelenleg is havi 200 000 látogatóval büszkélkedhet. (A blog a következő címen olvasható: (www.girlwithaonetrackmind.blogspot.com)

Az Abby Lee álnév mögött rejtőző szerző – a paparazzi-különítmények leleplező hadjárata természetesen játszi könnyedséggel szabadította meg névtelenségétől – közvetlen stílusú, tüzes hangulatú szex-memoárja igazi lebilincselő olvasmány. Az írónő nem sokáig élvezhette az ismeretlenség nyugalmas perceit, hiszen a könyv megjelenése után három nappal leleplezték a The Sunday Times hasábjain. Abby Lee igazi nevén Zoe Margolis 33 éves, Londonban él és a filmiparban dolgozik. A Hol jár az eszem szerzője saját naplójába – közel egy év története – enged bepillantást. A hallatlan őszinteséggel és bátorsággal felvállalt történet egy harminckét éves Londonban élő szingli nő hétköznapjaiba – annak is a legintimebb rétegeibe – kalauzolja az olvasót a költői homályos sejtetések helyett valósághű, eleven, részletgazdag leírásokra koncentrálva. A blogból született könyv, a női „erotikus-odüsszeia” műfaj legszókimondóbb és a szexualitást legnyíltabban vállaló alkotása.
 
A botránykönyv szerzője a Könyvfesztivál alkalmából hazánkba látogat, ahol egy beszélgetésen vesz részt Nem=NEM címmel. Itt olyan témát feszeget majd Szabó Patríciával (a Maxima és a Cosmopolitan magazin főszerkesztőjével), Fodor Márkkal (az Amnesty International vezetőjével) és Szendi Gábor pszichológussal, mint a nők ellen elkövetett erőszak. Ennek apropója, hogy hazánkban és a világban is egyre több ilyen eset lát napvilágot, és főleg akkor nehéz ezt kezelni, ha ismerősök élnek vissza testi vagy lelki erőfölényükkel, és nem értik vagy veszik figyelembe az ellenkezést. Abby Lee aka Zoe Margolis hitelesen tud majd erről beszélni, hiszen vele is megtörtént, hogy 17 éves korában egy fiú megerőszakolta, mert egy buli utáni beszélgetés alkalmával ő úgy értelmezte a helyzetet, hogy Zoe is ezt akarja.  A beszélgetés április 26-án 11.00-12.00 óráig tart a Millenárison, és Zoe Margolis 14:30-tól dedikál a Jaffa Kiadó standjánál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!