Hírek

2008.04.19. 12:18

Egyeztet a főváros és a kormány a BKV finanszírozásról

A főváros hajlandó az általa nyújtott támogatás értékét a kormányzatéval azonos szorzó alapján megemelni, ha a kormány is ezt teszi – közölte újságírókkal Demszky Gábor főpolgármester annak a tanácskozásnak a szünetében, amelyet a pénzügyi, a gazdasági és közlekedési, valamint az önkormányzati és területfejlesztési tárca államtitkárainak, a főváros és a BKV Zrt. vezetőinek részvételével tartanak a BKV finanszírozásáról.

BAMA

Miközben levették Demszky Gábor gépkocsijáról a kerékbilincset a budapesti Nádor téren, mert behajtási engedély nélkül parkolt, a főpolgármester elmondta, hogy akár normatív, akár utaskilométerre vetített támogatásként kérnek többletforrást a kormánytól, vagy a költségvetésből, vagy a személyijövedelemadó-bevételekből. Jelenleg a főváros évente 10 milliárd forint tőkepótló támogatást, a kormány pedig 21 milliárd forint fogyasztói árkiegészítést ad a BKV-nak. A korábbi hírekkel ellentétben Demszky Gábor gépkocsijában ott  volt a szükséges behajtási engedély, csak az kívülről nem jól  látszott - közölte az MTI-vel Czuk Dorottya, a főpolgármesteri  hivatal sajtófőnöke szombat délben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!