Hírek

2008.04.23. 12:55

Elszámoltatná az SZDSZ-t az MDF

A Magyar Demokrata Fórum felszólítja az SZDSZ-t, számoljon el a 2002 óta kormánypártként végzett tevékenységével - mondta Csapody Miklós, az MDF országgyűlési képviselője szerdán Budapesten.

BAMA

Az MDF azt várja a liberális párttól, adjon tételes tájékoztatást arról, hogy a 2002-es és a 2006-os választásokon meghirdetett programjából mit valósított meg az elmúlt években, milyen kormányzati munkát végzett - közölte sajtótájékoztatóján Csapody Miklós. Hozzátette: arra is választ szeretnének kapni az SZDSZ-től, milyen szerepe volt a közös kormányzás felbomlásában, milyen szerepe volt "abban az átgondolatlan politikában, amely előidézte az ország jelenlegi, lesújtó állapotát". Emlékeztetett: az SZDSZ 2006-os választási programjának egy fejezete az "Illúziók helyett realitás" címet kapta. Csapody Miklós szerint itt az ideje, hogy az SZDSZ is szembenézzen a valósággal és számot vessen elmúlt hatéves tevékenységével.

Az SZDSZ-nek még a koalícióból való végleges kilépése előtt el kell végeznie ezt az elszámolást - jelentette ki a politikus. Kérdésre válaszolva azt mondta: ennek a helyszíne lehet akár az Országgyűlés is, ám a helyszín és a műfaj másodlagos. A MDF felszólításának két oka van - tért ki a részletekre Csapody Miklós. Egyrészt úgy tűnik, az SZDSZ véglegesen ki akar lépni a koalícióból. Másrészt az elmúlt hetekben az SZDSZ az MSZP-t, az MSZP pedig az SZDSZ-t okolta a sikertelen kormányzásért. Így jó lenne ismerni az SZDSZ végső mérlegét - jelentette ki.

Az MDF úgy ítéli meg, hogy az SZDSZ választóinak joguk van tudni, mit végzett pártjuk, mely pontokban teljesítette választási ígéreteit. A liberális párt választóinak joguk van tudni, mit tett pártjuk a kisebb, olcsóbb, hatékonyabb állam megteremtéséért, mit tett az érezhető adócsökkentésért, az egykulcsos adó bevezetéséért; mit tett az adóbefizetések takarékosabb és egyben hatékonyabb felhasználásáért. Választ várnak arra is, hogy mit tett az SZDSZ a jobb minőségű, mindenki által hozzáférhető, korszerű egészségügy megteremtéséért - közölte az MDF politikusa.
MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!