Hírek

2008.04.16. 17:04

Klikk 3.0

iGO; bot, amelyik képes látni; fémhab; gélüveg; Gauskerék; fűthető ruha; H5N1 vakcina a madárinfluenza állatról emberre terjedő vírusa ellen; gömböc. Mi a közös mindezekben? Például az, hogy egytől-egyig sikeres magyar találmányok. Olyan termékek, amelyek kitalálói és fejlesztői köztünk élnek. Mindezekkel hamarosan a hazai közönség is megismerkedhet egy nagyszabású, interaktív kiállításon a Millenárison.

BAMA

Utolsó szakaszához érkezett a hazai K+F+I (Kutatás, Fejlesztés, Innováció) kiemelkedő eredményeit bemutató kiállítás előkészülete. A jelentős szakmai összefogással megvalósuló kiállítás célja, hogy széles körben bemutassa az elmúlt évtized fontos hazai innovációs eredményeit, megismertesse és közelebb vigye a kiállítás látogatóihoz a hazai kutatás és fejlesztés vívmányait. A Klikk3.0 további célja, hogy kedvet csináljon a programokon részt vevő diákoknak a terület tudásanyagának alaposabb megismeréséhez. A kiállítás tartalmának szakmai összeállításában a Magyar Innovációs Szövetség, a Magyar Szabadalmi Hivatal, a Magyar Feltalálók Egyesülete, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány az MTA közreműködött, valamint számtalan hazai innovatív vállalkozás és szakembereik.

A koncepció értelmében a Millenárisra látogatók nem csak a hazai innováció, kutatás és fejlesztés történetét ismerhetik meg, hanem részletes betekintést nyerhetnek számos részterület eredményeibe, így többek között az egészségkutatás (gyógyászat, orvostudomány), gyógyszeripar, élelmiszergazdaság, ipar és közlekedés helyzetébe is.  A Klikk3.0 – a digitális játszótér alapjaként szolgáló „sejtrendszer” (hasonlóan a kiállítás korábbi állomásaihoz), amely a K+F+I találmányait, szabadalmait, kutatási eredményeit mutatja be, szintén innovatív találmány: egy érintőképernyőkkel, számítógépekkel és digitális vizualizációs eszközökkel felszerelt „hordozó felület”.

A kiállításon helyet kapnak a Nextwork robotépítő oktatási verseny pályázó alkotásai is. A kiállítás 2008. május 9-én nyitja meg kapuit a hazai kutatás és fejlesztés iránt érdeklődők előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!