Hírek

2008.04.14. 16:13

Kóka beszámolt Sólyomnak

Elsősorban a koalíciós szétválás okozta kormányzati helyzetről és a gazdaságpolitikáról beszélgetett Sólyom László köztársasági elnök és Kóka János,

mti

Elsősorban a koalíciós szétválás okozta kormányzati helyzetről és a gazdaságpolitikáról beszélgetett Sólyom László köztársasági elnök és Kóka János, az SZDSZ elnöke hétfőn a Sándor palotában. Erről a liberális párt elnöke számolt be a megbeszélés után újságíróknak.

Kóka János közölte: részletesen bemutatta az államfőnek a koalíciós egyezség 2007-es kiegészítése óta meghozott kormányzati kompromisszumokat, és beszélt azokról a várakozásokról is, amelyek  az egészségügy, az oktatás és a közteherviselés reformjával kapcsolatban az SZDSZ-ben éltek.

Mint mondta, Gyurcsány Ferenc két héttel korábban, az MSZP országos pártértekezletén elmondott beszédével nemcsak a koalíciós megállapodásban leírtakat mondta fel, hanem a két párt kormányzásának lényegét, közös kulturális alapját is, amely a versenyre, a szolidaritásra, a magántőkére, az öngondoskodásra és a felelősségvállalásra épült.

A szabad demokraták vezetője arról is beszámolt az államfőnek, hogy a párt történetének egyik legnehezebb döntését hozták meg, amikor a kilépésről döntöttek, de - tette hozzá - miután a miniszterelnöki beszéd lényegében nullára csökkentette a szabad demokraták mozgásterét a reformok továbbvitelében, az SZDSZ-nek nem volt más lehetősége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!