Hírek

2008.04.16. 13:52

Kóka és a szakítás: 12 év frusztrációjából szabadultunk fel

Sokáig úgy gondoltuk, hogy érdemes megkötni a kompromisszumokat, érdemes vállalni a kudarcokat, mert néhány lényegi dologban együtt fogunk tudni menetelni az MSZP-vel

VGO

Sokáig úgy gondoltuk, hogy érdemes megkötni a kompromisszumokat, érdemes vállalni a kudarcokat, mert néhány lényegi dologban együtt fogunk tudni menetelni az MSZP-vel – mondta Kóka János az origo.hu-nak adott interjújában. Szerinte az SZDSZ-t is felelősség terheli, amiért a kompromisszumkeresés érdekében nem mindig mutatták be a választóknak a valódi liberális alternatívát.

Az SZDSZ pártelnöke úgy látja, a közös programot Gyurcsány Ferenc mondta fel, Horváth Ágnest a „legelszántabb minisztert” pedig egyoldalú döntéssel és egyeztetés nélkül egy politikai showműsor keretében bocsátotta el. „Ezzel annak a közös politikai kultúrának fordított hátat, ami eddig a koalíciót ideológiai alapon összetartotta. Közjogi értelemben nem kérhető rajta számon az sem, ha egy miniszterét elbocsátja. De ilyen helyzetben nekünk nincsen miért a koalícióban maradnunk" – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!