Hírek

2008.04.10. 19:15

Közelebb a környezethez

A Pannon elindította a www.kozelakornyezethez.hu microsite-ot, amely a vállalat szerteágazó környezetvédelmi tevékenységét mutatja be. A környezettudatosság iránt érdeklődők a microsite-on számos olyan hétköznapi tippet kapnak, melyek alkalmazásával természetbarátabbá alakíthatják közvetlen környezetüket és mindennapi életüket.

BAMA

A távközlési cég a környezet tudatos védelme érdekében 2004-ben indította a „Közel a környezethez” nevű programját, mely a vállalat társadalmi szerepvállalásának része. Ennek a programnak a részét alkotják azok, a vállalat működésének több területét átfogó akciók, melyeket a Pannon a természeti erőforrások (nyersanyag, energia, víz) kimerülése ellen, illetve a szennyezés (talajba, vízbe, levegőbe) visszaszorításáért tesz. A Közel a környezethez program égisze alatt a Pannon 2006-tól fokozatosan áttért az újrahasznosított papírok és környezetbarát nejlon- és papírtáskák használatára az értékesítésben, amelyek a környezetre nem káros, természetazonos anyagokká bomlanak le. Idén március 4-től az újrahasznosított papír alkalmazását a mobiltársaság már a partnereivel és ügyfeleivel folytatott levelezésben is bevezette, továbbá az üzletekben megjelenő tájékoztató anyagok és információs füzetek is ilyen papírra készülnek.

Begyűjtik és újrahasznosítják

A Pannon a „Közel a környezethez” kezdeményezés részeként negyedik éve gyűjti a használt mobiltelefonokat és jutalmazza az ügyfelek környezettudatosságát. Az akció végeztével az összegyűlt mobilokat a Pannon átadja egy elektronikus hulladékokat szakszerűen újrahasznosító szervezetnek, így biztosítva, hogy a kidobásra ítélt telefonok ne károsítsák a környezetet. A visszagyűjtött és újrahasznosításra elszállított készülékek mennyisége tavaly 32.100 kg volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!