Hírek

2008.04.08. 15:44

Németh gólja bajnokságot ért

Két fordulóval a bajnokság vége előtt bajnok lett a Liverpool tartalékcsapata. A Blackburn legyőzése azt jelentette, hogy a Németh Krisztiánt, Simon Andrást és Gulácsi Pétert is foglalkoztató csapat behozhatatlan előnyre tett szert a tabella élén. Az egyetlen gólt a meccs emberének választott magyar csatár szerezte.

BAMA

A Liverpool első csapata kedd este a Bajnokok Ligájában az Arsenal ellen hazai pályán próbálja meg kiharcolni a négy közé jutást, ám a nagymúltú klub szurkolóinak addig is volt miért izgulniuk, hiszen a tartalékoknak a Blackburn elleni bajnokin csupán két pontot kellett ahhoz szerezniük, hogy bebiztosítsák az első helyüket két fordulóval a bajnokság vége előtt. Németh Krisztián a kezdőben kapott helyet, Simon András és Gulácsi Péter pedig a kispadról szemlélte, hogy a Liverpool nekiesett az ellenfelének, és már a nyolcadik percben megszerezhette volna a vezetést. Németh remek kiugratása után a 18 éves magyar ékpárja, Daniel Pacheco óriási helyzetet puskázott el.

A magyar reménység a folytatásban is mintaszerűen szolgálta ki a társakat, a gól azonban csak nem akart megszületni. Egészen a 26. percig, amikor Németh eldöntötte a meccset, és ezzel a bajnokságot. Az MTK-től tavaly leigazolt korosztályos válogatott Pacheco hosszú indítását remekül levette a tizenhatoson belül, és két védő szorításában a kapus mellett a hálóba pöckölte a labdát. A szünetig már nem változott az eredmény, és mivel a Blackburn semmiféle veszélyt nem jelentette a Liverpool kapujára, Gary Abbett csapata ráült az eredményre. Az állás a későbbiekben már nem is változott. A gólszerzőt a 76. percben lecserélte a tréner, helyére Simon András állhatott be. Némethet a klub honlapján a meccs legjobbjának választották, kiemelve, hogy hihetetlen hidegvérrel értékesítette a mindent eldöntő helyzetét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!