Hírek

2008.06.03. 00:31

Hollywoodi tűz

„Biztosíthatok mindenkit, a Lila Akác közt még nem érte el a tűz” – ez a mondat nem a Született Feleségek egyik izgalmas epizódjában hangzott el, hanem a Los angelesi tűzoltók vezetője mondta hétfőn.

K. T.

Vasárnap reggel óta égett Hollywoodban a Universal studió épületkomplexuma. A lángokat a 400 helyi tűzoltónak végül csak hétfőn sikerült teljesen megfékeznie, addigra viszont komoly károk keletkeztek a létesítményben. A 162 hektáron tomboló tűzben megsemmisült a Vissza a jövőbe, a King Kong, a Nagy balhé és még számos más film egykori díszlete. Emellett a nemrég a Cannes-ban meglepetésre egy pálmát sem nyerő Eastwood-film, az Elcserélt gyerek (Changeling) forgatási helyszíne is oda lett.

De a sorozatrajongók is aggódhattak, hiszen a Szellemekkel suttogóban látott főtér porrá és hamuvá lett, de sokáig  veszélyben voltak a Született Feleségek, a Mindhalálig zsaru, valamint a Helyszínelők kulisszái is. A kétnapos tűzvészben a stúdió archívumában komoly károk keletkeztek, 40-50 ezer filmtekercs égett el, köztük a Magnum és a Miami Vice teljes archívuma.

1990 óta ez volt a második tűzvész a Universalnál. A 18 évvel ezelőtt egy biztonsági őr gyújtogatott, aki végül négy év börtönt kapott.

K. T. -->

Ezek is érdekelhetik