Hírek

2008.06.04. 19:14

Orbán kész átvenni a hatalmat

„A következő kormánynak válságkezelő kormánynak kell lennie, de ez nem veszélyeztetheti a nyugdíjak vásárlóértékét. Bármikor, akár egy hét múlva is eljöhet az a nap, amikor át kell vennünk a kormányzást” – jelentette ki szerdán Orbán Viktor nyugdíjas szervezetek és idősügyi tanácsok képviselői előtt.

Vég Márton

A Fidesz elnökét érkezésekor a jelenlévők ütemes tapssal és Viktor, Viktor felkiáltással fogadták. Orbán a nyilvános beszédében garanciát adott az időseknek arra, hogy akármilyen mély is a gazdasági, szociális és közbizalmi válság, a nyugdíjak reálértékét mindig szinten fogják tartani. Az ellenzéki politikus emlékeztetett: tavaly a nyugdíjak reálértéke 3,5-3,8 százalékkal csökkent, amire nem volt példa. Orbán megismételte korábbi ígéretét: 10 év alatt egymillió új, legális munkahelyet teremt, így finanszírozva az inflációkövető nyugdíjemeléseket. Ugyanakkor ezúttal beleszámolta a feketegazdaságban már meglévő 400 ezer állást, amit kifehérítene.

„Orbán Viktor hazudik a nyugdíjasoknak. A nyugdíjak reálértékének megőrzése ugyanis valójában azt jelenti, hogy lemondott volna a 60 százaléknyi emelésről az elmúlt 10 évben. A Fidesz elnöke ráadásul ma azt is elismerte, hogy az egy hete ígért egymillió új munkahelynek legfeljebb a fele igaz” – reagált Nyakó István, az MSZP szóvivője.

Ezek is érdekelhetik