Hírek

2008.06.29. 23:09

Spanyolország aranyérmes

Spanyolország nyerte a labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 1-0-ra legyőzte Németországot. A találkozó egyetlen gólját Fernando Torres szerezte a 33. percben.

(mti)

A spanyolok 1964 után másodszor lettek kontinensbajnokok. Döntő: Spanyolország–Németország 1-0 (1-0), Bécs, 51 428 néző, v: Roberto Rosetti (olasz), gól: Torres (33.). Óvatosan kezdtek a csapatok, negyed óra elteltével a spanyolok átvették az irányítást. Egymás után alakították ki a helyzeteket. A spanyolok Torres góljával előnnyel zárták a játékrészt.  A németek kapusuknak, Lehmannak, illetve a spanyolok figyelmetlenségének köszönhették, hogy megúszták minimális vereséggel.

I. félidő: 9. perc: Klose futott el a bal szélen, középre gurított labdáját Hitzlsperger kapásból, 18 méterről laposan lőtte kapura, de Iker Cassillas megfogta a felé guruló labdát. 15. perc: Xavi kapu elé lőtt labdája Metzelder lábáról pattant a jobb felső sarok irányába, de Lehmann gyors vetődéssel szögletre mentett. 20. perc: Xavi ívelt be szabadrúgást a jobb oldalról, Torres nyolc méterről a kapu fölé fejelte a labdát. 23. perc: Sergio Ramos beadása után Torres hét méterről a kapufára fejelte a labdát. 31. perc: Fabregas 22 méterről laposan lőtt, Lehmann vetődve megfogta a labdát. 33. perc: Xavi átadásával Torres lépett ki, megkerülte Lahmot és 14 méterről a kivetődő Lehmann fölött a jobb sarokba emelte a labdát (0-1). 34. perc: Iniesta ívelt keresztbe a al oldalról, David Silva tiszta helyzetből, kapásból az égbe lőtte a labdát.

II. félidő: 54. perc: Iniesta szöglete után Silva egy igazítás után 15 méterről laposan lőtt, a labda elsuhant a lábak között, és a jobb kapufát is elkerülte. 55. perc: Xavi ugratta ki Torrest, de a kapujából kifutó Lehmann a tizenhatos vonala előtt vetődve megszerezte a labdát. 59. perc: Sergio Ramos a tizenhatos jobboldali vonaláról, az ötössel egy magasságban kevéssel lőtt a hosszú sarok mellé. 60. perc: Jansen szerzett labdát az alapvonalnál, középre passzolt, Schweinsteiger Ballackhoz perdített, aki 17 méterről kapásból lőtt kapura, a labda az oldalhálót érintve kerülte el a jobb sarkot. 67. perc: Xavi kapu elé lőtt szabadrúgása után Sergi Ramos öt méterről előrevetődve fejelt, Lehmann bravúrral mentett szögletre. 69. perc: Cazorla passzolt Iniestához, aki hét méterről, takarásból lőtt, Lehmann fél térden hárított. 82. perc: Silva futott el a jobb oldalon, beadása után Güiza visszafejelte a labdát, de Senna öt méterre a kaputól elrúgott a labda fölött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!