Hírek

2008.11.12. 12:36

Internetes előadásokon bővítik a gazdasági ismereteinket

A gazdasági erőfölénnyel való visszaélés fogalmával és az állami közbeszerzések versenypolitikát érintő tapasztalataival foglalkozik a Szabadsuli őszi szemeszterének következő internet-televíziós előadása a www.szabadsuli.hu honlapon. Az előadást követően a Gazdasági Versenyhivatal munkatársai élő chat keretében válaszolnak a téma iránt érdeklődők kérdéseire.

Hampl Márta

A Szabadsuli őszi, négy előadásból álló szemesztere a versenypolitika főbb területeivel ismerteti meg a téma iránt érdeklődőket. A Gazdasági Versenyhivatal és a Nemzeti Fogyasztó védelmi Hatóság szakemberei olyan területekre nyújtanak betekintést, mint például a versenyjog és a fogyasztóvédelem kapcsolata, valamint a verseny érvényesülése a banki, a telekommunikációs és az energiaszektorban. A 40 perces előadások csütörtökönként – tehát 2008. november 13-án, valamint majd 20-án és 27-én – délután 16 órakor kezdődnek Az előadásokat követően a nézők élő internetes chat keretében kérdezhetnek az előadóktól. Az előadássorozat kép- és hanganyaga a kapcsolódó tananyagokkal – prezentációkkal, jegyzetekkel, tesztekkel, ajánlott irodalomjegyzékekkel – együtt a Gazdasági Versenyhivatal pályázati támogatásának köszönhetően elérhető marad a Szabadsuli honlapján, a www.szabadsuli.hu címen.

A Magyar Pénzügyi és Tőzsdei Almanachot immár 18. esztendeje megjelentető TAS Kiadó 2007 őszén indította el Szabadsuli címmel – elsősorban középiskolásoknak szóló – pénzügyi, gazdasági témájú előadás-sorozatait. Az interaktív, internet-televíziós technológiával sugárzott előadásokat a hazai pénzügyi élet olyan neves szakemberei, vezetői tartották, mint például az Állami Számvevőszék elnöke, a Budapesti Értéktőzsde elnöke és vezérigazgatója, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, valamint több kereskedelmi bank felsővezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!