Hírek

2008.11.30. 19:32

Közigazgatási eljárásban vizsgálják az Üllői úti falomlás okát

Közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a BRFK rendkívüli haláleseti osztálya a fővárosi Üllői úton történt falomlás okát - közölte a rendőrség sajtóügyeletese az MTI-vel vasárnap. Az előző nap történt baleset 50 éves áldozatát egyelőre nem tudták azonosítani.

mti

Sass Oszkár elmondta, a rendőrség azt vizsgálja, miért omlott le az utcára a bontás alatt álló épület homlokzata. A baleset szombat délelőtt történt, közel a Könyves Kálmán körút és az Üllői út kereszteződéséhez. Az egykori Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola épületét bontó munkások jelezték az omláshoz  kiérkező tűzoltóknak, hogy valószínűleg egy ember maradt a romok  alatt.

A területet keresőkutyákkal vizsgálták át, ekkor találták meg a  felismerhetetlenségig összeroncsolódott 50 év körüli férfit, akinek  a személyazonosságát azóta sem tudták megállapítani. Szakértők nem zárták ki, hogy az épület tovább omlik, ezért a környéket a bontás befejezéséig lezárták.

A helyszínen munkaügyi ellenőrök hallgatták meg a kivitelező cég vezetőit és munkásait a balesetről, a bontási munkák biztosításáról. Gedeon András, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség szóvivője a baleset után az MTI-nek elmondta, a kivitelező arról tájékoztatta a felügyelőség munkatársait, hogy a bontást két  munkagép végezte és a helyszínt biztosították.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!