Hírek

2008.11.01. 08:55

Megöltek tizenkilenc muzulmán szélsőségest

Tizenkilenc muzulmán felkelővel végzett a Fülöp-szigetek hadserege az ország déli részén végrehajtott rajtaütésben – közölte szombaton egy katonai szóvivő.

mti

A bennfentes elmondása szerint a Moro Iszlám Felszabadítási Front (MILF) szélsőséges szervezet fegyveresei pénteken a Mindanao szigetén található Datu Piang település mellett megtámadtak egy katonai ellenőrző pontot. A hadsereg emiatti megtorlásul rendelte el a rajtaütést.

A Fülöp-szigetek déli részén hónapok óta elkeseredett harcok dúlnak a kormányerők és a muzulmán lázadók között. Az összecsapásokat az váltotta ki, hogy a manilai legfelsőbb bíróság augusztusban leállíttatta annak a megállapodásnak az aláírását, ami szélesebb politikai és gazdasági jogokat adna a már létező autonóm muzulmán térségnek, és területi határait is megnövelné. A MILF 30 éve folytat gerillaharcot azért, hogy független muzulmán állam alakuljon a Fülöp-szigetek déli részében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!