Hírek

2008.11.04. 11:23

Összeomolhat a közoktatás – mondja a PDSZ

Összeomolhat a közoktatás mint közszolgáltatás, ha a jövő évi költségvetésben beterjesztett normatívacsökkenés megvalósul – közölte Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke.

mti

Az érdekvédő azt mondta: már nem csak veszélyben van a közoktatás minősége a korábbi forráskivonások miatt, hanem összeomolhat a közoktatás mint közszolgáltatás garantált minőségi ellátása. Kerpen Gábor ezért kedden levélben fordult a társszakszervezetekhez, együttes fellépést kérve tőlük.

A PDSZ elnöke a költségvetési törvény legutolsó változatát elképesztőnek nevezte. A normatívák jelentős része reálértéken 8-9 százalékkal csökkenhet, ami elfogadhatatlan. Ennek következményeként szerinte az osztálylétszámok újabb növelése, osztályok összevonása, intézmények bezárása prognosztizálható, és feltehetően a közoktatás dolgozóinak létszáma sem maradna meg a jelenlegi szinten.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!