Hírek

2008.11.14. 15:27

Rács mögött a szegedi gyerekgyilkos

A kilenc hónapos gyermekével és az élettársával is végzett az a szeged-gyálaréti férfi, akit a rendőrség péntekre virradó éjszaka vett őrizetbe.

T. Z.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta: a rendőrség elsődleges vizsgálata alapján a 22 éves férfi egy családi veszekedést követően baltával végzett élettársával és ezután megfojtotta a gyermeküket is. A holttesteket a nyomozók a ház hátsó udvarán elásva találták meg.

Az alezredes szavai szerint rendkívüli kegyetlenséggel elkövetett bűncselekmény felderítése egy csütörtök reggeli bejelentés kapcsán kezdődött el. A Szegedi Rendőrkapitányságon jelentkező 22 éves férfi azt mondta, 23 éves élettársa kilenc hónapos gyermekükkel ismeretlen helyre távozott. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében kezdte el az ügy vizsgálatát, azonban számos olyan körülmény merült föl, amely büntetőeljárás elindítását tette szükségessé. Meghallgatása során a férfi ellentmondásokba keveredett, a házban pedig vérnyomokat és ásásra utaló jeleket találtak. A férfi gyanúsítotti kihallgatása során végül részletes beismerő vallomást tett.

Elmondta: szerdára virradóra egy családi veszekedés után bántalmazta élettársát, majd baltával megölte, és megfojtotta közös kilenc hónapos fiúkat. A holttesteket közös sírban temette el a hátsó udvaron. Elmondása szerint a veszekedés azért robbant ki, mert az asszony kérdőre vonta amiatt, hogy ittasan ment haza. A rendőrség több emberen, illetve tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja a férfit. Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese elmondta: a Szegedi Városi Bíróság pénteken december 14-ig elrendelte elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!