Hírek

2009.01.08. 09:19

A biztonsági őr gyilkolt Csepelen

Elfogták a csepeli iskolai kettős gyilkosság elkövetőjét; gazdasági bűncselekmény áll a tragédia hátterében. Egy magnó rögzítette az áldozatok kivégzését.

BAMA

Elfogták a csepeli kettős gyilkosság elkövetőjét - értesült az MTI csütörtök reggel. Nem a világban az utóbbi években elszaporodott iskolai lövöldözésről van szó; gyerekek ugyanis már nem voltak az épületben a gyilkosság idején.

"A biztonsági őr volt a tettes" - közölte a rendőrség a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón. Információink szerint a rendőrséget az egyik áldozat zsebében talált magnón rögzített hangfelvétel vezette nyomra.

Mint kiderült, az iskola gazdasági igazgatója és a biztonsági őr 3-4 millió forintot sikkasztott az iskola pénztárából. Az igazgató ezért a gyilkosság előtt egy nappal mindkettőt kirúgta. Az elkövetők szerda este el akarták kérni az igazgatótól a sikkasztás bizonyítékait, amit az nem akart átadni. Ezért több lövéssel kivégezték az igazgatót és a helyszínen tartókodó fiatal tanárt.

A fiatal tanár zsebében talált magnó rögzítette a kivégzést és az áldozatok könyörgését. A rendőrség elmondása szerint a felvételen hallható kivégzést a magyar kriminalisztika történetében egyedülálló brutalitással követték el.

Ezek után a gyilkos a saját tenyerébe lőtt, majd segítséget kért és a kiérkező rendőröknek kitalálta a símaszkos támadó történetét. Ezalatt a gazdasági igazgató az iskolából elvitte azt a szervert, amely az iskola térfigyelő kameráinak felvételeit rögzítette, és a Dunába dobta.

Hiperaktív gyerekek iskolájában lövöldöztek

Döntően hiperaktív, halmozottan hátrányos helyzetű, autista, túlkoros, nehéz befogadóképességű, de nem szellemi sérült fiatalok oktatása zajlik abban a Széchenyi utcai iskolában, ahol a két halálos áldozatot követelő lövöldözés történt - értesült az MTI csepeli önkormányzati forrásokból. Az iskolát egy éve privatizálta az önkormányzat, azóta egy alapítvány működteti, a neve jelenleg Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola.

Közleményben fejezte ki részvétét az Oktatási és Kulturális Minisztérium a szerda este egy csepeli iskolában történt gyilkosság két áldozata hozzátartozóinak.

"Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) mély megdöbbenéssel értesült a Széchenyi utcai Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában szerda este történt, Magyarországon eddig példátlan kettős gyilkosságról" - írta a szaktárca.

A minisztérium őszinte részvétét fejezi ki az áldozatok hozzátartozóinak. Az OKM bízik abban, hogy a nyomozóhatóságok a legrövidebb időn belül kiderítik az eset körülményeit - olvasható a közleményben.

Az iskolát egy éve privatizálta az önkormányzat, s azóta egy alapítvány működteti az intézményt, amelynek a neve jelenleg Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola.

A rendőrség a környéket teljesen lezárta, a forgalmat elterelik - közölte Polgár György, a csepeli önkormányzat kommunikációs főtanácsadója az MTI-vel.

Mint elmondta: már Tóth Mihály, a XXI. kerület polgármestere is az iskolához érkezett.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója elmondta: két rendőrautó biztosítja a kordonokkal lezárt környéket, és négy rendőrautó tartózkodik az iskolánál.

Az iskolában két embert lőttek le szerda este - közölte az m1 Híradója. A híradó tudósítója elmondta: 18 óra 30 perckor egy símaszkos fegyveres rontott be Csepelen a Széchenyi utcai iskolába, ahol két férfit fejbe lőtt, az iskola gondnokát pedig kézen lőtte. Ezután a támadó állítólag elmenekült, a gondnok pedig riasztotta a mentőket, akik ugyan percek alatt a helyszínre érkeztek, de a fejbelőtt sérülteken már nem tudtak segíteni.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek megerősítette, hogy a lövöldözés két áldozata a helyszínen meghalt, egy embert pedig súlyos sérülésekkel a Merényi Gusztáv Kórházba szállítottak. csepel -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!