Hírek

2009.07.13. 16:49

A szocialisták szerint Orbán Viktor összejön a Jobbikkal

A Fidesz elnöke egyszer már átverte az embereket, amikor állítása ellenére, politikai frigyre lépett Torgyán Józseffel, a Független Kisgazdapárt elnökével - közölte Nyakó István.

heol.hu - MTI

"Üres duma, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kormányra kerülése esetén nem lép majd koalícióra a Jobbikkal, hiszen már most is az ország több mint egy tucatnyi helyén együttműködik a két párt" - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője hétfőn.

 A kormánypárt szóvivője ezt annak kapcsán mondta, hogy Orbán Viktor a párt országos választmányának szombati tisztújító ülésén úgy fogalmazott, ha lesz egy olyan kormány, amelyet ő fog vezetni, annak nem lesz sem MSZP-s, sem jobbikos tagja. A Fidesz elnöke ugyanezt mondta Torgyán Józsefről, a Független Kisgazdapárt elnökéről is, aztán mégis politikai frigyre lépett vele - írta a heol.hu az MTI cikke nyomán.

"Ha Orbán Viktor nem csak vakításnak szánta a mondatait, bizonyítsa tettekkel: mondja fel a Fidesz és a Jobbik politikai együttműködését minden önkormányzatban" - hangsúlyozta a szóvivő. Nyakó István azt kérdezte: mikor mondja fel a Fidesz ezeket a politikai koalíciókat? "A Jobbik csak holnap lesz vállalhatatlan, ma még nem az? Vagy önkormányzatban többet szabad, mint kormányon?" - sorolta kérdéseit a szocialista politikus.

Nyakó István elmondta, hogy a Fidesz és a KDNP is együttműködött a Jobbikkal, többek között a XI., a II. és az V. kerületben, Csepelen, Kispesten, Zuglóban, Debrecenben, Székesfehérváron, Vácott, Érden, Kapuváron, Szolnokon, Egerben. Kitért arra, 2006-ban az önkormányzati választáson nyolcvan közös Fidesz-Jobbik jelölt indult. Megjegyezte, Tarlós Istvánt a Fidesz mellett a Jobbik is támogatta a főpolgármesterségért zajló közdelemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!