Hírek

2009.11.24. 07:43

A szociális mellett itt van már az önkormányzati kártya is

Választhatnak a helyhatóságok: szociális kártya mellett önkormányzati kártyára is utalhatják a segélyeket; a tervek szerint a jövő év januárjától Százhalombattán és Ercsiben alkalmazzák az új elektronikus utalványt - számol be a Népszava.

Népszava - hirado.hu

Készpénzt ebben az esetben sem vehetnek fel a segélyezettek, de míg a szociális kártyával korlátozzák a megvásárolható termékeket, az önkormányzati kártya tulajdonosai bármit megvehetnek - számol be a lap cikkéről a hirado.hu.

Semerédy Péter, a kártyakibocsátó Optisoft Nyrt. vezérigazgatója a Népszavának elmondta, hogy jelenleg a százhalombattai és az ercsi önkormányzattal tárgyalnak, és januártól várhatóan kétezer segélyezett már az általuk készített kártyára kapja a pénzét.

Bankautomatából a pénzfelvételt ők sem engedélyezik, viszont a monoki gyakorlattal ellentétben nem korlátozzák az elfogadóhelyek és a vásárolható termékek körét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!