Hírek

2009.11.30. 14:19

Megszűnt az SZDSZ frakciója

Az SZDSZ parlamenti frakciója a mai napon megszűnt – közölte a párt vezetése.

Világgazdaság Online

A párt vezető testületei döntésének hátterében az áll, hogy a Kóka János vezette frakció többsége a mai napon várhatóan megszavazza a 2010. évi költségvetést. Ez ellentétes a párt álláspontjával, amelyet az elmúlt hetekben az Országos Ügyvivői Testület, majd az Országos Tanács is megerősített – áll a Retkes Attila pártelnök és több megyei elnök által aláírt közleményben.

„Az SZDSZ szerint a 2010. évi költségvetés elfogadhatatlan, mert különösen hátrányos helyzetbe hozza az elesetteket, a mélyszegénységben élőket; ellehetetleníti a települési önkormányzatok működését; nem ad választ a riasztóan növekvő munkanélküliség kihívásaira; mindemellett a büdzsé a kiadásokat alul-, a bevételeket pedig felültervezi, így a kijelölt makropálya már néhány hónapon belül sem lesz tartható. A költségvetésről nincs társadalmi konszenzus, így lényegében a szocialisták álláspontját tükrözi” – olvasható közleményben.



Az SZDSZ frakcióval kapcsolatos mai hír az is, hogy Gulyás József közölte: kilép az SZDSZ-ből és távozik a párt képviselőcsoportjából is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!